Home > Kijktip

Scream

Ghostface is na al die jaren nog steeds een giller

Article header image
  • Prime Video logo
  • Ziggo logo
  • SkyShowtime logo
  • Pathé Thuis logo
  • KPN logo

Met Scream blies regisseur Wes Craven in 1996 het uitgedoofde horrorgenre eigenhandig nieuw leven in. Zo leuk kon het dus zijn om je de stuipen op het lijf gejaagd te krijgen! Dat de personages in Scream openlijk spraken over hoe dom andere personages in horrorfilms vaak reageren, was ook nieuw. Dit was een horrorfilm die zichzelf niet serieus nam, maar toch griezelig was. Vooral dankzij dat doodenge ghostface-masker.

Scholiere Casey Becker wordt op een avond gebeld door een mysterieuze man die zegt dat hij haar gaat vermoorden en dat doet ie ook. En hij slacht haar vriendje ook bruut af. Als de politie onderzoek doet, richten ze zich vooral op Sidney Prescott wier moeder exact een jaar geleden vermoord is. Zij gaf ooit de schuld aan Cotton Weary en die zit sindsdien in de gevangenis. Ook journaliste Gale Weathers, die een boek schreef over Weary, meldt zich. En dan worden er meer tieners vermoord.

Scream direct kijken / streamen

Scream is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Ziggo logoZiggo en SkyShowtime logoSkyShowtime. Scream is een film binnen het genre Horror. met in de hoofdrol o.a. Joseph Whipp, Drew Barrymore en W. Earl Brown. De film duurt 1 uur 46 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.4. Direct Scream kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Santa Rosa, de woonplaats van de scholiere Sidney, valt ten prooi aan de nukken van een psychopathische seriemoordenaar. Hij maakt bij zijn moorden gebruik van allerlei bloederige trucs uit horrorfilms. Sidney's klasgenootje Casey Becker is het eerste slachtoffer. Haar andere vrienden nemen het voorval echter niet zo serieus. Sidney daarentegen wordt alleen maar ongeruster als sensatiejournaliste Gale Weathers in het stadje aankomt. Als zij met haar charmes politieagent Dewey van het onderzoek afhoudt, kan alleen Sidney de moordenaar nog stoppen.

Genre

Horror

Lengte

1u 46m

Releasejaar

1996

Regisseur

Wes Craven

Cast

Joseph Whipp, Drew Barrymore, W. Earl Brown, Jamie Kennedy, Matthew Lillard, Skeet Ulrich, Courteney Cox, Neve Campbell, David Arquette