Home > Kijktip

Im Westen nichts Neues

Hartverscheurende oorlogsfilm die iedereen zou moeten zien

Article header image
  • Netflix logo

Im Westen Nicht Neues (Engelse titel: All Quiet on the Western Front), naar het boek van Ernst Maria Remarque, gaat over de Eerste Wereldoorlog, Een film dus over een oorlog die meer dan honderd jaar geleden werd gevochten, maar waarvan het voelt alsof ie actueler is dan ooit. Alleen al de eerste vijf minuten van deze film zijn uitmuntend. En hartverscheurend.

Het is 1918 wanneer de zeventienjarige Paul Bäumer (Felix Kammerer) en zijn frisse schoolvrienden zich aanmelden bij het Duitse leger. Aangekomen bij het front in Frankrijk belanden ze in een hel die zich voornamelijk afspeelt in loopgraven, waar het altijd nat en vies is, waar er kuddes ratten rondlopen, er geen eten is en hun kameraden worden afgeschoten.

Im Westen nichts Neues direct kijken / streamen

Im Westen nichts Neues is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. Im Westen nichts Neues is een film binnen de genres Oorlog, Actie en Drama. met in de hoofdrol o.a. Felix Kammerer, Albrecht Schuch en Aaron Hilmer. De film duurt 2 uur 27 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.8. Direct Im Westen nichts Neues kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Paul Baumer en zijn vrienden Albert en Muller nemen vrijwillig dienst in het Duitse leger, aangespoord door romantische dromen van heldhaftigheid. Vol opwinding en patriottische hartstocht marcheren de jongens enthousiast een oorlog in waarin ze geloven. Maar eenmaal aan het westelijk front ontdekken ze de gruwelijke waarheid van de Eerste Wereldoorlog.

Genre

Oorlog - Actie - Drama

Lengte

2u 27m

Releasejaar

2022

Regisseur

Edward Berger

Cast

Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Aaron Hilmer, Moritz Klaus, Daniel Brühl, Edin Hasanović, Sebastian Hülk, Devid Striesow, Anton von Lucke, Michael Wittenborn, en meer...