Home > Kijktip

The Patient

Therapie aan huis in een thrillerserie met Steve Carrell

Article header image
  • Disney+ logo

Misschien waren zes afleveringen voldoende geweest voor deze tiendelige miniserie, een psychologische thriller die vrijwel volledig draait om de interactie tussen een seriemoordenaar en zijn psychiater. Steve Carrell (The Office) laat zich weer eens van een heel andere kant zien en Domhnall Gleeson (Ex Machina) zet een sterke, beangstigende vertolking neer. Het duurt alleen een tikje te lang allemaal.

Therapeut Alan (Carrell) heeft een intake met de nieuwe patiënt Sam (Gleeson). Niet veel later wordt hij wakker in Sams kelder, geketend aan een bed. Sam heeft de therapiesessies naar zijn huis verplaatst en wil dat Alan hem stopt met moorden. Sam is een extreme binnenvetter die de mensen waar hij zich hij overdag aan ergert 's nachts uit de weg ruimt. Tijdens zijn eenzame uren in de kelder evalueert Alan ook zijn eigen leven.

The Patient direct kijken / streamen

The Patient is te kijken/streamen op Disney+ logoDisney+. The Patient is een serie binnen de genres Drama, Mysterie en Thriller. met in de hoofdrol o.a. Steve Carell, Linda Emond en Laura Niemi. De serie duurt 21 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.0. Direct The Patient kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Alan Strauss is een therapeut die wordt gevangengehouden door een patiënt die in werkelijkheid een seriemoordenaar blijkt te zijn. Sam wil dat Alan zijn moorddadige driften onderdrukt. Om te overleven, moet Alan de gestoorde geest van Sam ontrafelen en hem ervan weerhouden opnieuw te moorden, maar Sam weigert belangrijke problemen aan te pakken. In de loop van zijn gevangenschap ontdekt Alan niet alleen hoe diep de drang van Sam zit, maar ook hoeveel werk hij nog moet verzetten om de breuk in zijn eigen familie te herstellen. Nu de tijd dringt, probeert Alan wanhopig om Sam te stoppen voordat hij medeplichtig wordt aan Sams moorden, of zelf een doelwit wordt.

Genre

Drama - Mysterie - Thriller

Lengte

±21m

Releasejaar

2022

Seizoenen

1 10 afleveringen 2022

Regisseur

Chris Long

Cast

Steve Carell, Linda Emond, Laura Niemi, Domhnall Gleeson, Andrew Leeds