Home > Kijktip

The Shawshank Redemption

De boodschap: 'Get Busy Living, or Get Busy Dying'

Article header image
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo

The Shawshank Redemption werd geschreven door Stephen King, maar je krijgt absoluut geen horror voorgeschoteld wanneer je deze titel aanklikt. In tegendeel. Dit is een ode aan vriendschap en een verhaal over hoop dat iedereen aanspreekt. Dat blijkt wel uit de ranglijst van topfilms op IMDB waar The Shawshank Redemption al jaren op nummer 1 prijkt met een 9,2 als rapportcijfer.

Bankier Andy Dufresne wordt tot levenslang veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar en komt terecht in de Shawshank-gevangenis. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, zoals de meeste gevangenen doen, alleen is hij het echt. Andy sluit vriendschap met Red en maakt plannen voor een leven na de gevangenis.

The Shawshank Redemption direct kijken / streamen

The Shawshank Redemption is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video en Pathé Thuis logoPathé Thuis. The Shawshank Redemption is een film binnen de genres Drama en Misdaad. met in de hoofdrol o.a. Larry Brandenburg, Jeffrey DeMunn en James Whitmore. De film duurt 2 uur 22 minuten . Direct The Shawshank Redemption kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Bankier Andy Dufresne wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar wordt desondanks veroordeeld tot tweemaal levenslang. Na het vonnis verdwijnt Dufresne achter de tralies van de Shawshank-gevangenis, waar de streng religieuze gevangenisdirecteur Warden Norton de scepter zwaait. Dufresne krijgt het er zwaar te verduren, maar houdt zich sterk. Daardoor komt hij in de gunst van zijn gerespecteerde medegevangene Red, die al twintig jaar vastzit. Red heeft zich neergelegd bij zijn lot, maar Dufresne gebruikt zijn kennis en kunde om de levensomstandigheden in de gevangenis te verbeteren.

Genre

Drama - Misdaad

Lengte

2u 22m

Releasejaar

1994

Regisseur

Frank Darabont

Cast

Larry Brandenburg, Jeffrey DeMunn, James Whitmore, Mark Rolston, Gil Bellows, Clancy Brown, William Sadler, Bob Gunton, Morgan Freeman, Tim Robbins, en meer...