Home > Kijktip

Amy

Bekend verhaal met een hartverscheurende wending

Article header image
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • Cinetree logo
  • Cinemember logo
  • MeJane logo

Documentaire die even mooi als pijnlijk is om naar te kijken. Regisseur Asif Kapadia houdt zich niet in met het beeldmateriaal dat zowel qua hoeveelheid als emotie overweldigend is. Zonder enige aandacht aan de roddels te besteden, stelt hij de vraag: wie is verantwoordelijk voor deze tragische toevoeging aan de club van 27?

Het verhaal van de briljante Amy Winehouse, de getalenteerde, maar gedoemde Britse singer-songwriter. Van frisse tiener met toen al een dijk als een stem, via haar succes dat werd overschaduwd door de constante aanwezigheid van paparazzi tot de daaropvolgende neerwaartse spiraal van alcohol en drugs. Vader Mitch was niet blij met de docu en we begrijpen waarom.

Amy direct kijken / streamen

Amy is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Pathé Thuis logoPathé Thuis en Apple TV logoApple TV. Amy is een film binnen de genres Portret en Muziek. met in de hoofdrol o.a. Nick Gatfield, Russell Brand en Mark Ronson. De film duurt 2 uur 08 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.8. Direct Amy kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

De Britse singer-songwriter Amy Winehouse was gezegend met een unieke stem en groeide in korte tijd uit tot een muzieklegende. Ze vertaalde haar eigen gebreken treffend in haar teksten en optredens. De combinatie van rauwe eerlijkheid en talent maakten haar tot een van de grootste pop-iconen van deze eeuw. De permanente media-aandacht, de sterrenstatus en een destructieve levensstijl eisten echter hun tol. Aan haar leven kwam een abrupt en vroegtijdig einde: op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.

Genre

Portret - Muziek

Lengte

2u 08m

Releasejaar

2015

Regisseur

Asif Kapadia

Cast

Nick Gatfield, Russell Brand, Mark Ronson, Chris Taylor, Guy Moot, Tyler James, Nick Shymansky, Juliette Ashby, Lauren Gilbert, Amy Winehouse, en meer...