Home > Kijktip

Het Beest van Harkstede

Jack the Ripper, maar dan uit de polder

Article header image
  • Videoland logo

De naam Willem van Eijk zal bij niet veel mensen een belletje doen rinkelen maar Van Eijk is toch echt een van de weinige Nederlandse seriemoordenaars. De docuserie Het Beest van Harkstede is schokkend, niet alleen door de gruwelijke daden van Van Eijk, maar ook omdat hij jaren zijn gang kon gaan door fouten bij justitie en politie.

Driedelige true-crime serie waarin wordt ingezoomd op het leven en de misdaden van de moordenaar uit het Groningse Harkstede. Deze 'Nederlandse Jack the ripper' is twee keer veroordeeld voor in totaal vijf moorden. Na een celstraf voor het doden van twee vrouwen, keerde Willem terug in de samenleving en vermoorde toen nog eens drie vrouwen.

Het Beest van Harkstede direct kijken / streamen

Het Beest van Harkstede is te kijken/streamen op Videoland logoVideoland. Het Beest van Harkstede is een serie binnen het genre True crime. met in de hoofdrol o.a. Emile Jansen. De serie duurt 43 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.9. Direct Het Beest van Harkstede kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Seriemoordenaar Willem van Eijk bracht in de jaren '70 en '90 vijf jonge vrouwen om het leven. Daarnaast wordt hij ook in verband gebracht met meerdere coldcase zaken uit die tijd. Schrijver Sytze van der Zee beschrijft zijn beeld van de man met de bijnamen 'de Nederlandse Jack the Ripper' en 'het beest van Harkstede'.

Genre

True crime

Lengte

43m

Releasejaar

2019

Seizoenen

1 3 afleveringen 2019

Regisseur

Marc de Leeuw

Cast

Emile Jansen