Home > Kijktip

De Openbaring

Eenvoudig gemaakte, maar heel effectieve coronathriller

Article header image
  • Prime Video logo
  • Videoland logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Film1   logo
  • MeJane logo
  • Canal+ logo

Tijdens de coronapandemie en lockdownperiode ontstonden er heel wat creatieve ideeën waarmee ondanks alle beperkingen toch films gemaakt konden worden. In deze tijd kreeg acteur Victor Löw het idee voor deze thriller met horrortrekjes die inspiratie put uit de angst, paranoia en complottheorieën die om zich heen grepen. Samen met genrefilmkenner Jan Doense en regisseur Chris W. Mitchell schreef hij het scenario voor deze bijzondere productie, die onterecht een beetje over het hoofd werd gezien.

Als in 2020 de coronacrisis zich aankondigt trekt Jacob (Löw) in bij zijn oudere moeder (Leny Breederveld) om voor haar te zorgen. De lockdown en isolatie wakkeren Jacobs paranoïde gevoelens aan, en al snel slaat zijn voorzichtigheid om in verwardheid, aangewakkerd door complottheorieën op het internet. Zus Magda (Monic Hendrickx) ziet hoe Jacob zijn grip op de realiteit verliest.

De Openbaring direct kijken / streamen

De Openbaring is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Videoland logoVideoland en Pathé Thuis logoPathé Thuis. De Openbaring is een film binnen de genres Thriller en Drama. met in de hoofdrol o.a. Victor Löw, Monic Hendrickx en Leny Breederveld. De film duurt 1 uur 32 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 5.4. Direct De Openbaring kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

De werkloze Jacob trekt aan het begin van de corona-lockdown in bij zijn bejaarde moeder. Hij valt onder de invloed van een internet complottheoreticus en wordt langzaam gek.

Genre

Thriller - Drama

Lengte

1u 32m

Releasejaar

2022

Regisseur

Chris W. Mitchell

Cast

Victor Löw, Monic Hendrickx, Leny Breederveld, Peter Bolhuis