Home > Kijktip

The Worst Person in the World

Renate Reinsve schittert in een romcom vol geluk en verdriet

Article header image
  • Prime Video logo
  • Videoland logo
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Film1   logo
  • Cinetree logo
  • MeJane logo
  • Canal+ logo

Als je deze film besluit te kijken vanwege het label 'romcom', bedenk dan dat de Noren daar andere ideeën over hebben dan Hollywood. De romantische relaties in de films van Joachim Trier zijn niet van het schattige soort, en de humor is soms aan de grimmige kant. Toch is dit drama in twaalf hoofdstukken een ijzersterke film, met als hoogtepunten de meesterlijke hoofdrol van Renate Reinsve en een psychedelische paddenstoelen-trip zoals je nog nooit hebt gezien.

De Noorse twintiger Julie (Renate Reinsve) heeft een verstoorde relatie met haar ouders en weet niet goed wat ze wil in het leven. Ze stapt van haar medicijnenstudie over naar psychologie en vervolgens naar fotografie, en in haar relaties is ze al even weifelachtig. Als de carrière van haar vriend Aksel op stoom komt en Julie nog steeds in een boekwinkel werkt, besluit ze hem te verlaten voor barista Eivind.

The Worst Person in the World direct kijken / streamen

The Worst Person in the World is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Videoland logoVideoland en NPO Start logoNPO Start. The Worst Person in the World is een film binnen de genres Komedie, Drama en Romantiek. met in de hoofdrol o.a. Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie en Herbert Nordrum. De film duurt 2 uur 08 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.7. Direct The Worst Person in the World kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Wanneer jonge millennial Julie beseft dat haar 30ste verjaardag maar juist achter het hoekje schuilt, besluit ze om haar leven radicaal om te gooien. Studieboeken overboord, oud vriendje aan de deur, welkom nieuw leven. In de daaropvolgende jaren navigeert ze zich door de woelige wateren van haar liefdesleven en worstelt ze om haar passie in het leven te vinden.

Genre

Komedie - Drama - Romantiek

Lengte

2u 08m

Releasejaar

2021

Regisseur

Joachim Trier

Cast

Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum, Hans Olav Brenner, Helene Bjørnebye, Vidar Sandem, Maria Grazia Di Meo, Lasse Gretland, Karen Røise Kielland, Marianne Krogh, en meer...