Home > Kijktip

The Last Duel

Drie perspectieven in een ridderfilm van Ridley Scott

Article header image
  • Prime Video logo
  • Disney+ logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • MeJane logo

Films die een verhaal vanuit meerdere perspectieven vertellen zijn niet nieuw. Regisseur Ridley Scott heeft voor dit middeleeuwse drama goed gekeken naar de klassieker Rashomon en dat is natuurlijk helemaal geen schande. De maker van Gladiator en Napoleon zet weer een schitterend vormgegeven tijdsbeeld neer en de uitstekende hoofdrolspelers houden het tweeënhalf uur interessant. Ben Affleck leeft zich uit in een malle bijrol.

Ridders Jean de Carrouges (Matt Damon) en Jacques le Gris (Adam Driver) zijn goede vrienden, maar elkaars rivalen als het gaat om de gunsten van de lokale graaf (Affleck). Als Jacques zich vergrijpt aan Jeans vrouw Marguerite (Jodie Comer) hebben Jean, Jacques en Marguerite ieder hun eigen visie op wat er precies is voorgevallen. Er begint er een bittere strijd tussen de mannen, die wordt beslist in een duel op leven en dood.

The Last Duel direct kijken / streamen

The Last Duel is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Disney+ logoDisney+ en Pathé Thuis logoPathé Thuis. The Last Duel is een film binnen de genres Actie, Drama en Historisch. met in de hoofdrol o.a. Matt Damon, Adam Driver en Jodie Comer. De film duurt 2 uur 32 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.3. Direct The Last Duel kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Frankrijk, de 14e eeuw. Ridder Jean de Carrouges keert terug van een militaire expeditie en hoort van zijn vrouw dat zij verkracht is. Zij wijst de schildknaap, een oude vriend van Jean, als dader aan. De schildknaap beweert dat hij onschuldig is. Koning Karel VI verklaart dat het geschil moet worden beslecht met een duel.

Genre

Actie - Drama - Historisch

Lengte

2u 32m

Releasejaar

2021

Regisseur

Ridley Scott

Cast

Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Ben Affleck, Marton Csokas, Harriet Walter, Nathaniel Parker, Tallulah Haddon, Alex Lawther, Adam Nagaitis, en meer...