Home > Kijktip

The killing

Sarah Lund en haar magische truien losten alle moorden op

Article header image
  • HBO Max logo
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo
  • Canal+ logo

Toen er nog geen streamingdiensten bestonden, keken we massaal naar The Killing, de Deense serie waarin Sarah Lund de meest vreselijke misdaden praktisch in haar eentje tot een goed einde bracht. Het Kopenhagen van The Killing was donker en grauw maar Sarah zorgde voor licht in de duisternis.

Seizoen draaide helemaal om de vraag wie de 19-jarige Nanna Birk Larsen vermoordde. Het moordonderzoek zal rechercheur Sarah Lund tot de hoogste politieke kringen van Kopenhagen voeren. In seizoen 2 moet ze de moord op een advocate oplossen en in seizoen 3 is een zeeman het haasje.

The killing direct kijken / streamen

The killing is te kijken/streamen op (o.a.) HBO Max logoHBO Max, NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. The killing is een serie binnen het genre Misdaad. met in de hoofdrol o.a. Troels II Munk, Søren Malling en Sofie Gråbøl. De serie duurt 57 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.4. Direct The killing kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Politiecommissaris Sarah Lund wordt geconfronteerd met moord en ontvoering tegen de achtergrond van de economische crisis en de verkiezingsstrijd in Denemarken.

Genre

Misdaad

Lengte

±57m

Releasejaar

2007

Seizoenen

1 20 afleveringen 2007
2 10 afleveringen 2009
3 10 afleveringen 2012

Regisseur

Birger Larsen

Cast

Troels II Munk, Søren Malling, Sofie Gråbøl, Nicolaj Kopernikus, Michael Moritzen, Marie Askehave, Lars Mikkelsen, Farshad Kholghi, Bjarne Henriksen, Bent Mejding, en meer...