Home > Kijktip

Halloween

40 jaar na dato kreeg Halloween eindelijk een waardig vervolg

Article header image
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • MeJane logo

In 1978 huiverden bioscoopgangers bij John Carpenters horrorfilm Halloween. Het was een echte 'slasher' - waarin een doorgedraaide maniak het ene na het andere slachtoffer maakt - en een van de beste in zijn soort. In de jaren daarna verschenen talloze vervolgen en remakes, die het origineel geen dienst bewezen. Dit vervolg uit 2018 doet dat wel. Na een verontrustend begin keert de film terug naar Haddonfield, waar alle ellende begon. Knap verteld, lekker spannend en met een beresterke climax. Jamie Lee Curtis keert terug als het personage waarmee ze haar filmcarrière begon.

Veertig jaar na zijn moordpartij in Haddonfield weet Michael Myers te ontsnappen uit het psychiatrisch ziekenhuis waar hij zat opgesloten. Hij keert terug naar de plek waar Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) hem destijds door de vingers glipte. Laurie leeft nog steeds in angst voor de moordenaar. Ze heeft een moeilijke relatie met haar dochter Karen (Judy Greer), maar wel een band met kleindochter Allyson (Andi Matichak). Als Myers arriveert, lopen ze allemaal gevaar.

Halloween direct kijken / streamen

Halloween is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Pathé Thuis logoPathé Thuis en Apple TV logoApple TV. Halloween is een film binnen het genre Horror. met in de hoofdrol o.a. Michael Smallwood, Davol Garrett en Stephanie Butts. De film duurt 1 uur 46 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 6.5. Direct Halloween kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Laurie Strode gaat voor de allerlaatste keer de confrontatie aan met Michael Myers. Veertig jaar geleden ontsnapte ze aan zijn slachtpartij tijdens Halloween en sindsdien heeft ze nachtmerries over de gemaskerde seriemoordenaar.

Genre

Horror

Lengte

1u 46m

Releasejaar

2018

Regisseur

David Gordon Green

Cast

Michael Smallwood, Davol Garrett, Stephanie Butts, Charlie Donadio, Jonathan Bruce, Teresa Johnson, Christopher Allen Nelson, Charlie Benton, Pedro Lopez, Omar J. Dorsey, en meer...