Home > Kijktip

Joker

Joaquin Phoenix in de waanzinnig goede rol die hem een Oscar opleverde

Article header image
  • Prime Video logo
  • HBO Max logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • KPN logo

Laten we het eens helemaal anders doen, dacht regisseur Todd Phillips toen hij deze meesterlijke film maakte over DC-schurk Joker. Het werd een beklemmende karakterstudie in de sfeer van de vroege films van Martin Scorsese. Joaquin Phoenix kreeg een Oscar voor zijn verpletterende vertolking van de tragisch gestoorde schurk.

De onsuccesvolle komiek Arthur Fleck worstelt met psychologische problemen. Nadat hij zijn baan verliest en wordt gemolesteerd begint hij aan een langzame afdaling in een persoonlijke hel, waarbij hij transformeert tot de maniakale en dodelijke Joker. Ondertussen raakt Gotham City in de greep van protesten en gewelddadige rellen.

Joker direct kijken / streamen

Joker is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, HBO Max logoHBO Max en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Joker is een film binnen de genres Drama, Misdaad, Thriller en Superhelden. met in de hoofdrol o.a. Sondra James, Gary Gulman en Mandela Bellamy. De film duurt 2 uur 02 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.4. Direct Joker kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Nicke is een echte grappenmaker. Wanneer zijn beste vriend Pelle gaat trouwen, organiseert Nicke het vrijgezellenfeest. Pelle zal zogenaamd worden ontvoerd als grap. Alles gaat echter mis als blijkt dat Pelle echt is ontvoerd door terroristen. Nicke moet infiltreren in de groep terroristen en de bruidegom redden.

Genre

Drama - Misdaad - Thriller - Superhelden

Lengte

2u 02m

Releasejaar

2019

Regisseur

Todd Phillips

Cast

Sondra James, Gary Gulman, Mandela Bellamy, Annie Pisapia, Tony D. Head, John Cashin, Jamaal Burcher, James Ciccone, Jeannine Adornetto, Adrienne Lovette, en meer...