Home > Kijktip

Titanic

Rampschip werd 85 jaar later een artistiek en commercieel bioscoopsucces

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Disney+ logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • KPN logo
  • MeJane logo

Tien jaar na de ontdekking van het wrak van de Titanic in 1985 organiseerde regisseur James Cameron twaalf expedities naar het gezonken passagiersschip. De opnames gebruikte hij in deze romantische rampenfilm, die de rampzalige eerste vaart van de Titanic reconstrueert met fantastische special effects. De mooie vertolkingen van Leonardo DiCaprio en Kate Winslet waren net zo belangrijk voor het succes van deze elfvoudige Oscarwinnaar.

Nieuwsberichten over het wrak van de Titanic doen de honderdjarige Rose Dawson terugdenken aan lang geleden. In 1912 moet de jonge Rose (Winslet) tegen haar zin trouwen met een nare maar schatrijke kerel. Aan boord van het gloednieuwe passagiersschip Titanic maakt ze kennis met de arme kunstenaar Jack (DiCaprio). De twee beginnen een stomende relatie, die om verschillende redenen geen toekomst heeft.

Titanic direct kijken / streamen

Titanic is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Disney+ logoDisney+. Titanic is een film binnen de genres Drama, Romantiek en Rampen. met in de hoofdrol o.a. Victor Garber, David Warner en Bernard Hill. De film duurt 3 uur 14 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.9. Direct Titanic kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

In 1912 verlaat de Titanic de haven van Queenstown. Meer dan 2000 passagiers zullen de overtocht over de Atlantische Oceaan meemaken. Het vaartuig is voor velen het schip der dromen, maar de jonge Rose beschouwt de Titanic als een slavenschip dat haar geketend naar huis zal terugbrengen. Om de financiële problemen van haar ouders op te lossen, is ze immers verplicht om met de rijke Cal te trouwen. Rose houdt niet van haar verloofde en besluit overboord te springen. De jonge Jack Dawson brengt haar echter van dat plan af. Hij is een derdeklaspassagier voor wie de overtocht het begin van een nieuw en beter leven moet worden. Hoewel Jack en Rose uit totaal verschillende werelden komen, is het liefde met de grote L. Ze zijn vastbesloten om samen alle emotionele stormen te trotseren en het verzet van haar ouders het hoofd te bieden. Maar wanneer de 'onzinkbare' Titanic in aanvaring komt met een ijsberg, verandert hun romance in een huiveringwekkende strijd om te overleven.

Genre

Drama - Romantiek - Rampen

Lengte

3u 14m

Releasejaar

1997

Regisseur

James Cameron

Cast

Victor Garber, David Warner, Bernard Hill, Bill Paxton, Gloria Stuart, Frances Fisher, Kathy Bates, Billy Zane, Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, en meer...