Home > Kijktip

Vigil

Claustrofobische horror in een kernonderzeeër

Article header image
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

Een kernonderzeeër is een van de meest claustrofobische ruimtes die je maar kunt bedenken en daarom perfect voor een moordmysterie. En als dat ook nog eens heel goed in elkaar zit, kun je zomaar opeens een topserie hebben vol intriges, geheimen, psychologische spelletjes, plottwists en zelfs een beetje romantiek. Dat topactrice Suranne Jones de hoofdrol speelt, is de kers op de taart.

Wanneer een vissersboot op mysterieuze wijze verdwijnt en er aan boord van de Britse kernonderzeeër HMS Vigil een dood bemanningslid wordt aangetroffen lijken die twee zaken met elkaar verbonden. Rechercheur Amy Silva (Suranne Jones) gaat aan boord om uit te zoeken wat er allemaal aan de hand is. Dat doet ze helemaal alleen, de enige met wie ze kan communiceren is collega Kirsten die haar vanaf land probeert te helpen. De bemanningsleden zijn een stuk minder behulpzaam, maar die hebben dan ook het een en ander te verbergen.

Vigil direct kijken / streamen

Vigil is te kijken/streamen op (o.a.) NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. Vigil is een serie binnen de genres Misdaad, Drama en Mysterie. met in de hoofdrol o.a. Suranne Jones, Stephen Dillane en Shaun Evans. De serie duurt 1 uur per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.4. Direct Vigil kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Detective Amy Silva moet zich bij de bemanning van een nucleaire onderzeeër voegen, wanneer een bemanningslid dood wordt aangetroffen.

Genre

Misdaad - Drama - Mysterie

Lengte

±1u

Releasejaar

2021

Seizoenen

1 6 afleveringen 2021

Regisseur

James Strong

Cast

Suranne Jones, Stephen Dillane, Shaun Evans, Rose Leslie, Paterson Joseph, Martin Compston, Lorne MacFadyen, Lolita Chakrabarti, Lois Chimimba, Gary Lewis, en meer...