Home > Kijktip

Sisi

Deze Sisi is allesbehalve suikerzoet

Article header image
  • Videoland logo
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

Jarenlang werden tijdens de kerstdagen telkens weer de oude suikerzoete Sissi-films uit de jaren vijftig met Romy Schneider uitgezonden. Maar deze nieuwe serie is totaal andere koek. Ditmaal is Sisi geen hulpeloos vrouwtje maar een zelfverzekerde vrouw die alles op alles zet om keizer Frans Josef te versieren. En Franz is ook geen lieverdje. En ja, dat is best verfrissend.

Keizer Frans Josef van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk zou eigenlijk trouwen Helene, maar hij kiest voor haar wildere zusje Sisi. Sisi heeft niet zoveel op met de koninklijke etiquette en dat brengt haar wel eens in de problemen. Er zit ook rottigheid aan te komen van de Hongaren, die wel klaar zijn met het regime van de keizer.

Sisi direct kijken / streamen

Sisi is te kijken/streamen op (o.a.) Videoland logoVideoland, NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. Sisi is een serie binnen de genres Drama, Historisch en Kostuumdrama. met in de hoofdrol o.a. Yasmani Stambader, Tanja Schleiff en Pauline Rénevier. De serie duurt 53 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 6.9. Direct Sisi kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Wanneer de Oostenrijkse keizer Franz Joseph en de levenslustige Sisi elkaar ontmoeten, zijn beiden op het eerste gezicht verliefd. Tegen de wil van zijn moeder, keizerin Sophie, besluit Franz Joseph met Sisi te trouwen. Terwijl Franz Joseph het leven van keizer leert kennen, voelt de liberale en onconventionele Sisi zich aan het Weense hof gevangen in een net van tradities en etiquette.

Genre

Drama - Historisch - Kostuumdrama

Lengte

±53m

Releasejaar

2021

Seizoenen

1 6 afleveringen 2021
2 6 afleveringen 2022

Regisseur

Sven Bohse, Miguel Alexandre

Cast

Yasmani Stambader, Tanja Schleiff, Pauline Rénevier, Paula Kober, Marcus Grüsser, Julia Stemberger, Jokubas Gutautas, Jannik Schümann, Giovanni Funiati, Dominique Devenport, en meer...