Home > Kijktip

Shameless

Drank en drugs maken meer kapot dan je lief is in deze comedyserie

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • HBO Max logo

De Amerikaanse serie Shameless is gebaseerd op een Brits origineel en net als die versie hield hij het elf seizoenen vol. Als kijker volg je de straatarme en grondig asociale familie van de onverbeterlijke alcoholist en drugsgebruiker Frank Gallagher. Die hoofdrol werd bijna vergeven aan Woody Harrelson, maar belandde uiteindelijk bij William H. Macy. Hoewel de serie eerst lauw werd ontvangen kreeg hij uiteindelijk veel succes.

Frank Gallagher heeft een stuk of zes kinderen, maar omdat hij vooral bezig is met het scoren van drank en drugs kijkt hij eigenlijk niet naar ze om. Oudste dochter Fiona (Emmy Rossum) gedraagt zich als het eigenlijke gezinshoofd, maar heeft zo haar eigen problemen met drugs en foute vriendjes. De hersens in het gezin zijn beland bij zoon Philip (Jeremy Allen White uit The Bear), die ook al aan de drank is.

Shameless direct kijken / streamen

Shameless is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en HBO Max logoHBO Max. Shameless is een serie binnen de genres Komedie en Drama. met in de hoofdrol o.a. Shanola Hampton, Steve Howey en William H. Macy. De serie duurt 55 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.5. Direct Shameless kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Frank Gallagher is de trotse vader van 6 slimme en zelfstandige kinderen die zonder hem waarschijnlijk beter af waren. Als Frank niet het beetje geld wat ze hebben, aan het opdrinken is, ligt hij bewusteloos op grond. Maar de kinderen hebben hun weg gevonden om op te groeien zonder hem. The Gallaghers tonen geen greintje respect, zijn toch erg innemend, bijzonder veerkrachtig en kennen geen enkele schaamte.

Genre

Komedie - Drama

Lengte

±55m

Releasejaar

2011

Seizoenen

1 12 afleveringen 2011
2 12 afleveringen 2012
3 12 afleveringen 2013
4 12 afleveringen 2014
5 12 afleveringen 2015
6 12 afleveringen 2016
7 12 afleveringen 2016
8 12 afleveringen 2017
9 14 afleveringen 2018
10 12 afleveringen 2019
11 12 afleveringen 2020

Regisseur

Iain B. MacDonald, Christopher Chulack, Mark Mylod, John Wells

Cast

Shanola Hampton, Steve Howey, William H. Macy, Jeremy Allen White, Ethan Cutkosky, Emma Kenney, Cameron Monaghan, Emmy Rossum, Noel Fisher, Joan Cusack, en meer...