Home > Kijktip

The Investigation

Sober en briljant misdaaddrama over de Deense duikbootmoord

Article header image
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo
  • Viaplay logo

In 2017 verdween de Zweedse journalist Kim Wall na een tochtje in de duikboot van de Deense uitvinder Peter Madsen. De titel van de Deense misdaadserie The Investigation (Efterforskningen) is goed gekozen, want het slachtoffer, de dader en gebeurtenissen in dit waargebeurde verhaal blijven volledig buiten beeld. In plaats daarvan focust de serie op het politie- en justitieonderzoek, en dat is fascinerend op een niet-sensationele manier.

Jens Møller Jensen (Søren Malling) van de recherche in Kopenhagen krijgt in de zomer van 2017 een bizarre zaak op zijn bord. Een uitvinder is verdwenen met zijn zelfgemaakte duikboot en journalist Kim Wall aan boord. Even later wordt de man gevonden: bij beweert Wall aan land te hebben gezet, waarna zijn duikboot is gezonken. Jensen vermoedt vuil spel, maar kan pas wat bewijzen als hij de duikboot en het vermoedelijke slachtoffer terugvindt.

The Investigation direct kijken / streamen

The Investigation is te kijken/streamen op (o.a.) NPO Start logoNPO Start, NLZIET logoNLZIET en Viaplay logoViaplay. The Investigation is een serie binnen de genres Drama, Misdaad en Mysterie. met in de hoofdrol o.a. Charlotte Munck, Dan Boie Kratfeldt en Dulfi Al-Jabouri. De serie duurt 44 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.6. Direct The Investigation kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

De politie van Kopenhagen, onder leiding van Jens Møller start een onderzoek naar de moord op de Zweedse journaliste Kim Wall.

Genre

Drama - Misdaad - Mysterie

Lengte

±44m

Releasejaar

2020

Seizoenen

1 6 afleveringen 2020

Cast

Charlotte Munck, Dan Boie Kratfeldt, Dulfi Al-Jabouri, Frank Thiel, Hans Henrik Clemensen, Henning Valin Jakobsen, Henrik Birch, Inge Lise Goltermann, Jens Andersen, Anders Juul, en meer...