Home > Kijktip

My Brilliant Friend

Meeslepende verfilming van een geliefde romanreeks

Article header image
  • HBO Max logo
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

De Napolitaanse romans van Elena Ferrante zijn immens geliefd. De verfilming was in goede handen, want deze coproductie van de Italiaanse omroep RAI en HBO ziet er perfect uit. De casting van de actrices die hartsvriendinnen Elena en Lila in verschillende levensfases vertolken is een schot in de roos.

Elena Greco en Lila Cerullo groeien na de oorlog op in een arme wijk in Napels. Terwijl Elena de kans krijgt om te studeren, blijft Lila achter in een ongelukkig huwelijk. Door de jaren heen blijven de levens van de vriendinnen elkaar kruisen. De serie krijgt uiteindelijk vier seizoenen.

My Brilliant Friend direct kijken / streamen

My Brilliant Friend is te kijken/streamen op (o.a.) HBO Max logoHBO Max, NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. My Brilliant Friend is een serie binnen de genres Drama en Coming of age. met in de hoofdrol o.a. Margherita Mazzucco, Gaia Girace en Luca Gallone. De serie duurt 53 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.6. Direct My Brilliant Friend kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Twee Italiaanse vrouwen, Elena en Lila, hebben al vanaf hun kindertijd een levenslange vriendschap in het Napels van de jaren vijftig. Wanneer de belangrijkste vriendin in haar leven spoorloos verdwijnt, zet Elena Greco, een inmiddels bejaarde vrouw ondergedompeld in een huis vol boeken, haar computer aan en begint het verhaal van hun vriendschap te schrijven.

Genre

Drama - Coming of age

Lengte

±53m

Releasejaar

2018

Seizoenen

1 8 afleveringen 2018
2 8 afleveringen 2020
3 8 afleveringen 2022

Regisseur

Daniele Luchetti, Saverio Costanzo

Cast

Margherita Mazzucco, Gaia Girace, Luca Gallone, Alba Rohrwacher, Alessio Gallo, Anna Rita Vitolo, Antonio di Nota, Armando Annunziata, Bruno Orlando, Ciro Amato, en meer...