Home > Kijktip

Person of Interest

Intelligente toekomstvisie van de maker van Westworld en Fallout

Article header image
  • HBO Max logo

Voordat Jonathan Nolan (de broer van Christopher) furore maakte met prestigeseries als Westworld en Fallout, maakte hij de bescheiden serie Person of Interest. Met een sterke cast en een interessant idee blijft deze sf-misdaadserie vijf seizoenen boeien. Jim Caviezel is betrouwbaar als de stille killer, Michael Emerson is op z'n plek als de excentrieke rijke nerd en Taraji P. Henson voortreffelijk als New Yorkse agent. Sarah Shahi (ja, die van Sex/Life) brengt vanaf seizoen 2 wat extra leven in de brouwerij.

De opgebrande en dakloze CIA-agent John Reese (Caviezel) wordt door tech-miljardair Harold Finch (Emerson) geronseld voor een geheim project. Na de aanslagen van 9/11 heeft Finch voor de Amerikaanse overheid een supercomputer gebouwd - The Machine - om terreuraanslagen te stoppen. Af en toe spuwt The Machine het BSN-nummer uit van iemand die aandacht verdient. Dit kan een dader of slachtoffer zijn, en aan Reese en Finch de taak om uit te zoeken wie, wat en waarom.

Person of Interest direct kijken / streamen

Person of Interest is te kijken/streamen op HBO Max logoHBO Max. Person of Interest is een serie binnen de genres Actie en Misdaad. met in de hoofdrol o.a. Amy Acker, Michael Emerson en Kevin Chapman. De serie duurt 43 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.5. Direct Person of Interest kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Person of Interest gaat over een oud CIA-agent (waarvan men veronderstelde dat hij dood was) die een samenwerking aangaat met een mysterieuze miljardair om op hun eigen manier geweldadige misdaden te verkomen.

Genre

Actie - Misdaad

Lengte

±43m

Releasejaar

2011

Seizoenen

1 23 afleveringen 2011
2 22 afleveringen 2012
3 23 afleveringen 2013
4 22 afleveringen 2014
5 13 afleveringen 2016

Regisseur

Richard J. Lewis, Chris Fisher, David Semel

Cast

Amy Acker, Michael Emerson, Kevin Chapman, Jim Caviezel, Taraji P. Henson, Sarah Shahi, Enrico Colantoni, David Valcin, John Nolan, Cara Buono, en meer...