Home > Kijktip

Game of Thrones

Epische serie die met bruut geweld het fantasygenre terug op de kaart zette

Article header image
  • HBO Max logo

Na de eerste aflevering is het duidelijk: niemand in deze serie is veilig of te vertrouwen. Game of Thrones staat te boek als een van de beste series van de afgelopen twintig jaar, dankzij de onnavolgbare politieke spelletjes, de bloederige veldslagen (met of zonder draken) en de onvergetelijke personages. Beslist niet geschikt voor kinderen, of mensen met een zwakke maag. Dat het in het laatste seizoen een beetje misging, vergeten we voor het gemak.

Zeven families strijden om de IJzeren troon van Westeros, een mythisch continent, waarbij intriges, verraad en agressie hoogtij vieren. Maar terwijl de adellijke huizen bezig zijn elkaar om zeep te helpen, dreigt er een groter gevaar achter de kolossale muur in het koude noorden.

Game of Thrones direct kijken / streamen

Game of Thrones is te kijken/streamen op HBO Max logoHBO Max. Game of Thrones is een serie binnen de genres Fantasy, Actie, Avontuur en Drama. met in de hoofdrol o.a. Lena Headey, Peter Dinklage en Emilia Clarke. De serie duurt 59 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 9.2. Direct Game of Thrones kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Een eeuwenoude machtsstrijd barst los in het land waar de zomers decennia duren en de winters een leven lang kunnen aanslepen. Twee machtige geslachten - de regerende Baratheons en de verbannen Targaryens - maken zich op om de IJzeren Troon te claimen en de Zeven Koninkrijken van Westeros onder hun controle te krijgen. Maar in een tijdperk waarin verraad, lust, intriges en bovennatuurlijke krachten hoogtij vieren, zal hun dodelijke kat-en-muisspelletje onvoorziene en verreikende gevolgen hebben. Achter een eeuwenoude, gigantische muur van ijs in het uiterste noorden van Westeros maakt een kille vijand zich immers op om het land onder de voet te lopen.

Genre

Fantasy - Actie - Avontuur - Drama

Lengte

±59m

Releasejaar

2011

Seizoenen

1 10 afleveringen 2011
2 10 afleveringen 2012
3 10 afleveringen 2013
4 10 afleveringen 2014
5 10 afleveringen 2015
6 10 afleveringen 2016
7 7 afleveringen 2017
8 6 afleveringen 2019

Regisseur

Jeremy Podeswa, D.B. Weiss, Michael Slovis, Daniel Minahan, Alan Taylor, Timothy Van Patten, David Nutter

Cast

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Gwendoline Christie, Isaac Hempstead-Wright, Jacob Anderson, Jerome Flynn, Joe Dempsie, John Bradley, Kit Harington, en meer...