Home > Kijktip

Foundation

Waardige versie van de klassieke sf-boekenreeks van Isaac Asimov

Article header image
  • Apple TV+ logo

Samen met 2001: A Space Odyssey en Dune hoort Foundation tot de absolute klassiekers van de sciencefiction. De verhaallijn is zo episch dat het zeventig jaar duurde voordat iemand een verfilming aandurfde. Met deze serie leveren de makers prima werk af, met prachtige special effects en respect voor het bronmateriaal.

In de toekomst heeft een Galactisch Imperium, bestuurd door een reeks gekloonde keizers, zich verspreid over talloze planeten. Wiskundige Hari Seldon heeft berekend dat een ineenstorting van het keizerrijk onafwendbaar is. Ook heeft hij een plan - dat eeuwen duurt - om de mensheid weer op haar benen te krijgen.

Foundation direct kijken / streamen

Foundation is te kijken/streamen op Apple TV+ logoApple TV+. Foundation is een serie binnen de genres Drama en Sciencefiction. met in de hoofdrol o.a. Terrence Mann, Lou Llobell en Lee Pace. De serie duurt 1 uur 09 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.6. Direct Foundation kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Het verhaal van de ondergang van het Galactisch Emperium. Psychohistoricus Hari Seldon kan aan de hand van specifieke algoritmes in de toekomst kijken. Het is Hari die met zijn speciale krachten wil voorkomen dat het universum vervalt in een beperkte beschaving die ruim 30.000 jaar duurt. Hij trommelt een groep mensen op, genaamd The Foundation, om deze periode terug te brengen naar slechts 1000 jaar. Ze zetten alles op alles om deze missie te laten slagen.

Genre

Drama - Sciencefiction

Lengte

±1u 09m

Releasejaar

2021

Seizoenen

1 10 afleveringen 2021
2 10 afleveringen 2023

Regisseur

Alex Graves, Rupert Sanders

Cast

Terrence Mann, Lou Llobell, Lee Pace, Leah Harvey, Laura Birn, Jared Harris, Cassian Bilton