Home > Kijktip

Downton Abbey

De aristocratische familie Crawley nodigt je uit in hun statige landhuis

Article header image
  • Netflix logo
  • Videoland logo
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

Kostuumdrama's hebben iets gezapigs, maar als het goed wordt gedaan kunnen ze enorm meeslepend zijn. Schrijver Julian Fellowes beheerst het kostuumdrama tot in de puntjes, en zijn serie ziet er geweldig uit. Voor je het weet leef je mee met de Crawleys. Ook als je onder de vijftig bent.

De zes seizoenen van Downton Abbey volgen de adellijke familie Crawley en hun personeel in de periode tussen 1922 en 1926. Persoonlijke drama's, romantiek, intrige en verdriet komen voorbij, met op de achtergrond historische gebeurtenissen zoals de Eerste Wereldoorlog en het verval van de aristocratie.

Downton Abbey direct kijken / streamen

Downton Abbey is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Videoland logoVideoland en NPO Start logoNPO Start. Downton Abbey is een serie binnen de genres Drama en Historisch. met in de hoofdrol o.a. Elizabeth McGovern, Hugh Bonneville en Jim Carter. De serie duurt 1 uur 06 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.7. Direct Downton Abbey kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

De belevenissen van de aristocratische familie Crawley en hun personeel op het landgoed Downton Abbey staan centraal.

Genre

Drama - Historisch

Lengte

±1u 06m

Releasejaar

2010

Seizoenen

1 7 afleveringen 2010
2 8 afleveringen 2011
3 8 afleveringen 2012
4 8 afleveringen 2013
5 8 afleveringen 2014
6 8 afleveringen 2015

Regisseur

Brian Percival, Ashley Pearce

Cast

Elizabeth McGovern, Hugh Bonneville, Jim Carter, Joanne Froggatt, Laura Carmichael, Lesley Nicol, Maggie Smith, Michelle Dockery, Penelope Wilton, Phyllis Logan, en meer...