Home > Kijktip

The loudest voice

Miniserie over de briljante, nietsontziende naarling die Fox News groot maakte

Article header image
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

Je herkent 'm bijna niet, maar het is toch echt Russell Crowe die zich voor The Loudest Voice in een fatsuit hees voor de rol van Roger Ailes. Hij deed het niet voor niets, want de serie levert een heel interessant kijkje in de keuken van Fox News op, een plek waar fake news zo'n beetje werd uitgevonden. Het is ook de plek die Donald Trump groot maakte en waar de #metoo beweging ontstond. Meer dan genoeg materiaal voor een puike serie.

Mediamagnaat Rupert Murdoch huurde in 1996 de nietsontziende producent Roger Ailes in om de conservatieve nieuwszender Fox News van de grond te krijgen. Met succes, binnen de kortste keren was Fox News de best bekeken televisiezender van de Verenigde Staten met een enorme invloed op de politiek. Met de waarheid had Ailes niet zoveel op en datzelfde gold voor vrouwen. Die werden uiteindelijk trouwens wel zijn ondergang.

The loudest voice direct kijken / streamen

The loudest voice is te kijken/streamen op (o.a.) NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. The loudest voice is een serie binnen de genres Drama, Biografie en Politiek. De serie duurt 54 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.9. Direct The loudest voice kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Kabelnieuwszender FOX News is ontegenzeggelijk de meest invloedrijke Amerikaanse nieuwszender met heel veel en hele trouwe kijkers, onder wie president Trump. Deze miniserie vertelt het verhaal van Roger Ailes, de machtige oprichter van de zender.

Genre

Drama - Biografie - Politiek

Lengte

±54m

Releasejaar

2019

Seizoenen

1 7 afleveringen 2019

Regisseur

Kari Skogland