Home > Kijktip

Endeavour Morse

Inspector Morse was als broekie al een eigenwijze donder

Article header image
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

Inspector Morse ging in 2000 ter ziele maar de daaropvolgende serie over de jonge jaren van Morse (Shaun Evans) is misschien nog wel beter. De reeks is niet alleen een lust voor het oog, maar ook goed geschreven en gecast. Endeavour Morse is negen seizoenen lang precies wat je van een fijne, vertrouwde Britse detective wil. En meer is af en toe helemaal niet nodig.

De avonturen van de jonge Morse beginnen in 1965. Hij volgt, net van de universiteit geschopt, een opleiding tot rechercheur bij de politie in Oxford. In Inspector Morse was zijn voornaam een goed bewaard geheim. Maar in deze proloog mag iedereen weten dat hij Endeavour heet, vernoemd naar het schip van ontdekkingsreiziger James Cook. Net als de oude Morse trekt ook deze jonge versie zijn eigen plan.

Endeavour Morse direct kijken / streamen

Endeavour Morse is te kijken/streamen op (o.a.) NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. Endeavour Morse is een serie binnen het genre Misdaad. met in de hoofdrol o.a. Shaun Evans, Luke Allen-Gale en Sean Rigby. De serie duurt 1 uur 30 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.6. Direct Endeavour Morse kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Over de jonge detective Endeavour Morse in het Oxford van de jaren zestig. Prequel van de bekende detectiveserie 'Inspector Morse'.

Genre

Misdaad

Lengte

±1u 30m

Releasejaar

2012

Seizoenen

1 5 afleveringen 2013
2 4 afleveringen 2014
3 4 afleveringen 2016
4 4 afleveringen 2013
5 6 afleveringen 2013
6 4 afleveringen 2013
7 3 afleveringen 2013
8 3 afleveringen 2021
9 3 afleveringen 2023

Regisseur

Edward Bazalgette, Shaun Evans, Kristoffer Nyholm

Cast

Shaun Evans, Luke Allen-Gale, Sean Rigby, Sara Vickers, Roger Allam, James Bradshaw, Caroline O'Neill, Anton Lesser, Abigail Thaw, Imogen Daines, en meer...