Home > Kijktip

Oogappels

Nederlands drama op z'n best

Article header image
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

Men neme de beste scriptschrijvers van Nederland, cast enkele van de beste acteurs van het land en voilà, een topserie is geboren. Al seizoenenlang behoort deze dramaserie tot de favoriet van kijkers en recensenten. 'Who needs Netflix als er series zoals #oogappels bestaan?' was een van de commentaren op Twitter. En daarmee is alles gezegd.

In Oogappels staan de levens van vier gezinnen in een middelgrote stad in Nederland centraal. Kinderen opvoeden makkelijk? De ouders in Oogappels weten wel beter. De hoofdrollen worden gespeeld door Bracha van Doesburgh, Malou Gorter, Ramsey Nasr en Jeroen Spitzenberger. De serie werd bedacht door Will Koopman en geschreven door Roos Ouwehand en Lex Passchier.

Oogappels direct kijken / streamen

Oogappels is te kijken/streamen op (o.a.) NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. Oogappels is een serie binnen de genres Drama en Komedie. met in de hoofdrol o.a. Ramsey Nasr, Mike Libanon en Bracha van Doesburgh. De serie duurt 50 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.2. Direct Oogappels kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Sociale media, prestatiedruk, drugs, merkkleding, seks: de maatschappelijke druk op ouders om de opvoeding van hun pubers méér dan goed te doen, is voor heel veel mensen herkenbaar. In ‘Oogappels’ worden vier verschillende gezinnen gevolgd in een middelgrote Nederlandse stad. Hun kinderen zitten op dezelfde middelbare school. De ouders hebben allen zo hun eigen manier van opvoeden. Maar voor hen allemaal geldt dat ze de lat voor zichzelf én hun oogappels heel hoog leggen: het leven moet vooral perfect zijn.

Genre

Drama - Komedie

Lengte

±50m

Releasejaar

2019

Seizoenen

1 10 afleveringen 2019
2 10 afleveringen 2020
3 10 afleveringen 2021
4 10 afleveringen 2022
5 10 afleveringen 2023

Regisseur

Will Koopman

Cast

Ramsey Nasr, Mike Libanon, Bracha van Doesburgh, Malou Gorter, Jeroen Spitzenberger, Maas Bronkhuyzen, Noah de Nooij, Eva Van der Gucht, Susan Radder, Thor Braun, en meer...