Home > Kijktip

Penoza

Huisvrouw wordt drugskingpin

Article header image
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

Penoza zou uiteindelijk vijf seizoenen en een film duren, maar de serie had eigenlijk al na seizoen 1 moeten eindigen. KRO-NCRV wilde een afgesloten reeks van acht afleveringen. De misdaadserie met Monique Hendrickx werd alleen zo populair dat er wel een vervolg moest komen. En zo werd Penoza een van de meest succesvolle Nederlandse series aller tijden.

Carmen van Walraven ontdekt dat haar man Frans een grote vis in de drugshandel is en net als ze hem ervan heeft overtuigd dat het beter is eerlijk werk te gaan zoeken, wordt hij geliquideerd. Carmen wordt daarna bedreigd door mensen uit de onderwereld en krijgt justitie achter zich aan. Ze besluit dan maar de rol van haar man over te nemen en de drugshandel in te gaan. Maar de rol van maffiabaas trekt een grote wissel op haar leven en dat van haar kinderen.

Penoza direct kijken / streamen

Penoza is te kijken/streamen op (o.a.) NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. Penoza is een serie binnen het genre Misdaad. met in de hoofdrol o.a. Loek Peters, Niels Gomperts en Olga Zuiderhoek. De serie duurt 43 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.2. Direct Penoza kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Serie rond Carmen van Walraven, die tegen wil en dank verzeild raakt in de Nederlandse onderwereld.

Genre

Misdaad

Lengte

±43m

Releasejaar

2010

Seizoenen

1 8 afleveringen 2010
2 10 afleveringen 2012
3 10 afleveringen 2013
4 10 afleveringen 2015
5 10 afleveringen 2017

Regisseur

Diederik van Rooijen, Max Porcelijn

Cast

Loek Peters, Niels Gomperts, Olga Zuiderhoek, Raymond Thiry, Sigrid ten Napel, Stijn Taverne, Hajo Bruins, Ward Kerremans, Nadia Amin, Monic Hendricks, en meer...