Home > Kijktip

The Queen's Gambit

Een plaatje van een serie die schaken hip maakte

Article header image
  • Netflix logo

Schaken saai? Niet in The Queen's Gambit dat ervoor zorgde dat alle schaakborden ter wereld uitverkocht raakten. De serie ziet er prachtig uit en als kijker gun je Beth de wereld. Je wil alleen maar dat ze de beste wordt en staat op de banken wanneer ze een belangrijke partij wint. Hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy is onweerstaanbaar.

De jonge Elizabeth Harmon komt als negenjarige in een weeshuis terecht waar ze leert schaken bij de concierge en ze een medicijnverslaving ontwikkelt. Beth blijkt een enorm talent te zijn en wil wereldkampioen worden. Maar dat is niet de taak van vrouwen in de jaren vijftig.

The Queen's Gambit direct kijken / streamen

The Queen's Gambit is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. The Queen's Gambit is een serie binnen de genres Drama en Coming of age. met in de hoofdrol o.a. Philipp Droste, Drew Doyle en Julia Schneider. De serie duurt 59 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.5. Direct The Queen's Gambit kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

De achtjarige wees Beth Harmon is een stil, onopvallend meisje, totdat ze leert schaken. Haar zintuigen versterken, ze denkt helder en voor het eerst voelt ze zich in controle. Wanneer ze zestien is, doet ze mee met de nationale kampioenschappen. Maar terwijl haar vaardigheden verscherpen in de professionele wereld, worden de risico's groter en groeit de angst voor isolatie. Gebaseerd op het boek van Walter Tevis.

Genre

Drama - Coming of age

Lengte

±59m

Releasejaar

2020

Seizoenen

1 7 afleveringen 2020

Regisseur

Scott Frank

Cast

Philipp Droste, Drew Doyle, Julia Schneider, Annabeth Kelly, Maddie Holliday, Nicolo Pasetti, Moses Ingram, Akemnji Ndifornyen, Iskander Madjitov, John Hollingworth, en meer...