Home > Kijktip

Breaking bad

Hoe de brave Walter White in vijf seizoenen verandert in een meedogenloze gangster

Article header image
  • Netflix logo

Breaking Bad zette in 2008 de tv-wereld op z’n kop. En nog steeds geldt de reeks over Walter White en zijn rechterhand Jesse Pinkman als een van de beste series ooit gemaakt. Het meest bijzondere: zelfs na alle rottigheid die Walter White flikte, leefden kijkers nog steeds volop met hem mee.

De brave scheikundeleraar Walter White krijgt op een dag te horen dat hij terminale longkanker heeft. Om zijn gezin financieel veilig te stellen besluit hij samen met oud-leerling en drugsdealer Jesse drug crystal meth te maken en verkopen. En daar worden de twee zo goed in dat ze uitgroeien tot grote drugskingpins.

Breaking bad direct kijken / streamen

Breaking bad is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. Breaking bad is een serie binnen het genre Misdaad. met in de hoofdrol o.a. RJ Mitte, Dean Norris en Aaron Paul. De serie duurt 44 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 9.5. Direct Breaking bad kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Op het moment dat de vrouw van scheikundeleraar Walter White zwanger is van hun tweede kind, stort zijn wereld in. De dokter heeft namelijk vastgesteld dat hij aan longkanker lijdt en niet lang meer te leven heeft. Om ervoor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt, besluit hij over te schakelen naar een leven als drugscrimineel. Met behulp van de uitgevallen leerling Jesse Pinkman maakt en verkoopt hij de drug crystal meth.

Genre

Misdaad

Lengte

±44m

Releasejaar

2008

Seizoenen

1 7 afleveringen 2008
2 13 afleveringen 2009
3 13 afleveringen 2010
4 13 afleveringen 2011
5 16 afleveringen 2012

Regisseur

Adam Bernstein, Bryan Cranston, Vince Gilligan

Cast

RJ Mitte, Dean Norris, Aaron Paul, Bryan Cranston, Betsy Brandt, Anna Gunn, Steven Michael Quezada, Giancarlo Esposito, Tina Parker, John Lawlor, en meer...