Home > Kijktip

The OA

Mysterieus, surrealistisch en een tikje frustrerend

Article header image
  • Netflix logo

De unieke serie The OA is het kindje van hoofdrolspeler Brit Marling (A Murder at the End of the World) en regisseur Zal Batmanglij, die samen het scenario schreven. Veel kijkers vonden het allemaal wat te raar of grote onzin, maar er zijn ook enthousiaste fans die The OA de beste Netflix-serie aller tijden noemen. Toen Netfix de serie na het tweede - nog raardere - seizoen cancelde, zetten de fans een grote campagne op poten om te smeken om een derde seizoen. Het mocht helaas niet baten.

Na zeven jaar te zijn verdwenen duikt de geadopteerde Prairie Johnson (Brit Marling) opeens weer op. Ze heeft vreemde littekens, kan zien terwijl ze vroeger blind was en heeft een waanzinnig verhaal over de schokkende dingen die ze de afgelopen zeven jaar heeft meegemaakt. Deze informatie deelt ze uitsluitend met een groepje van vier jongeren en een docent. Ze heeft hun hulp nodig om anderen te redden, met wie precies hetzelfde is gebeurd.

The OA direct kijken / streamen

The OA is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. The OA is een serie binnen de genres Fantasy en Superhelden. met in de hoofdrol o.a. Emory Cohen, Patrick Gibson en Brit Marling. De serie duurt 1 uur 10 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.8. Direct The OA kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Prairie Johnson is een jonge vrouw die na jaren vermist te zijn terugkeert. Ze heeft littekens op haar rug en kan weer zien, terwijl ze blind geboren was. Ze weigert de FBI en haar adoptieouders te vertellen wat er allemaal gebeurd is toen ze weg was.

Genre

Fantasy - Superhelden

Lengte

±1u 10m

Releasejaar

2016

Seizoenen

1 8 afleveringen 2016
2 8 afleveringen 2019

Regisseur

Zal Batmanglij

Cast

Emory Cohen, Patrick Gibson, Brit Marling, Jason Isaacs, Alice Krige, Zoey Todorovsky, Susanna Frazer, Shuler Hensley, Sean Grandillo, Scott Wilson, en meer...