Home > Kijktip

Top Boy

Dit realistische misdaaddrama toont een grimmige kant van Londen

Article header image
  • Netflix logo

Top Boy wordt wel eens het Engelse antwoord op The Wire genoemd. De grimmige serie volgt twee drugsdealers in een achterstandswijk en de jongeren die rondhangen in de buurt. Na twee korte seizoenen verdween de serie, totdat Netflix hem - op aanraden van rapper Drake - in 2017 nieuw leven inblies.

Dealers Dushane en Sully (Ashley Walters en Kane Robinson) zijn heer en meester - ofwel Top Boy - in Summerhouse, een achterstandswijk vol flats. Ze ronselen tieners uit de buurt om het spul te verspreiden en verkopen, en treden hard op tegen verklikkers. Een rivaliserende bende zet de situatie op scherp.

Top Boy direct kijken / streamen

Top Boy is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. Top Boy is een serie binnen het genre Misdaad. met in de hoofdrol o.a. Ashley Walters, Kane Robinson en Micheal Ward. De serie duurt 46 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.4. Direct Top Boy kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Twee doorgewinterde drugsdealers keren terug naar de straten van Londen, maar hun jacht op geld en macht wordt bedreigd door een jonge, meedogenloze oplichter.

Genre

Misdaad

Lengte

±46m

Releasejaar

2011

Seizoenen

1 4 afleveringen 2011
2 4 afleveringen 2013
3 10 afleveringen 2019
4 8 afleveringen 2022
5 6 afleveringen 2023

Regisseur

Yann Demange, Myriam Raja, Reinaldo Marcus Green

Cast

Ashley Walters, Kane Robinson, Micheal Ward, Saffron Hocking, Kano, Sharon Duncan-Brewster, Geoff Bell, Pooky Quesnel, David Omoregie, George Wood, en meer...