Home > Kijktip

Star Trek: Discovery

Na twaalf donkere jaren bracht deze serie Star Trek weer op het tv-scherm

Article header image
  • Ziggo logo
  • SkyShowtime logo

Na een pauze van twaalf jaar kreeg het Star Trek-universum in 2017 weer een nieuwe tv-serie. Star Trek: Discovery speelt zich af in de periode vóór de originele serie met kapitein Kirk. De makers zorgden voor een interessante bemanning, met Sonequa Martin-Green in een goede hoofdrol en een glansrol voor Doug Jones als de buitenaardse Saru. Vooral de eerste twee seizoenen van Discovery zijn zeer de moeite waard.

Zo'n tweeënhalve eeuw in de toekomst veroorzaakt bemanningslid Michael Burnham (Martin-Green) onbedoeld een oorlog tussen de Federatie en de strijdlustige Klingons. Ze wordt gedegradeerd en verbannen naar de USS Discovery, een ruimteschip onder bevel van kapitein Gabriel Lorca (Jason Isaacs) met een wetenschappelijke missie en een experimentele aandrijving. Hier moet Burnham bewijzen wat ze waard is.

Star Trek: Discovery direct kijken / streamen

Star Trek: Discovery is te kijken/streamen op (o.a.) Ziggo logoZiggo en SkyShowtime logoSkyShowtime. Star Trek: Discovery is een serie binnen het genre Sciencefiction. met in de hoofdrol o.a. Sonequa Martin-Green, Doug Jones en Mary Wiseman. De serie duurt 43 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.0. Direct Star Trek: Discovery kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Na een eeuw van rust breekt oorlog uit tussen de Federatie en het Klingon-rijk. In dit conflict staat een in ongenade gevallen Starfleet-officier centraal.

Genre

Sciencefiction

Lengte

±43m

Releasejaar

2017

Seizoenen

1 15 afleveringen 2017
2 14 afleveringen 2019
3 13 afleveringen 2020
4 13 afleveringen 2021
5 10 afleveringen 2024

Regisseur

Olatunde Osunsanmi, David Semel, Alex Kurtzman

Cast

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Mary Wiseman, Anthony Rapp, Emily Coutts, Arista Arhin, Wilson Cruz, David Ajala, James Frain, Sara Mitich, en meer...