Home > Kijktip

The Handmaid's Tale

Het is geen pretje om broedmachine te zijn

Article header image
  • Videoland logo

Een serie over een grimmige toekomst waarin vrouwen worden gebruikt als broedmachines klinkt niet heel gezellig en dat is het ook niet. Bij het zien van sommige scènes keert je maag om. Maar The Handmaid's Tale met een geweldige Elisabeth Moss in de hoofdrol is wel verdraaide spannend en goed. En, wie weet, misschien is het wel een kijkje in onze eigen toekomst.

Het dystopische Gilead is een totalitaire samenleving die ooit deel uitmaakte van de door oorlog verscheurde Verenigde Staten. Door milieuvervuiling zijn nog weinig vrouwen vruchtbaar. Vrouwen die wél vruchtbaar zijn – de handmaids – worden ontdaan van al hun rechten en behandeld als slaven. June, is een van die handmaid's wier enige taak het is een kind te baren voor de elite.

The Handmaid's Tale direct kijken / streamen

The Handmaid's Tale is te kijken/streamen op Videoland logoVideoland. The Handmaid's Tale is een serie binnen de genres Drama, Thriller en Sciencefiction. met in de hoofdrol o.a. Max Minghella, Yvonne Strahovski en Elisabeth Moss. De serie duurt 55 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.4. Direct The Handmaid's Tale kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

De nabije toekomst in de Republiek Gilead (voormalig Verenigde Staten) heerst een theocratisch schrikbewind dat is gebaseerd op een fundamentalistische uitleg van het oude Testament. Ook worden de rechten van alle vrouwen afgeschaft en worden er bijna geen kinderen meer geboren aangezien veel vrouwen onvruchtbaar zijn geworden. In dit Gilead horen de vrouwen toe aan de staat en gebruiken ze hen alleen nog maar als broedmachines. Offred is een van de weinige vruchtbare vrouwen. Ze is een bediende bij de Commander en leeft in een wereld waar één verkeerd woord haar dood kan betekenen en moet zich staande zien te houden tegenover de commanders, hun vrouwen en andere bedienden, met het doel om te overleven en om haar dochter terug te vinden.

Genre

Drama - Thriller - Sciencefiction

Lengte

±55m

Releasejaar

2017

Seizoenen

1 10 afleveringen 2017
2 13 afleveringen 2018
3 13 afleveringen 2019
4 10 afleveringen 2021
5 10 afleveringen 2022

Regisseur

Mike Barker, Colin Watkinson, Reed Morano, Elisabeth Moss

Cast

Max Minghella, Yvonne Strahovski, Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Samira Wiley, Amanda Brugel, O-T Fagbenle, Ann Dowd, Nina Kiri, Jordana Blake, en meer...