Home > Kijktip

Homeland

Spionnen, terroristen en de onovertroffen heldin Carrie Matheson

Article header image
  • Disney+ logo

In 2011 sloeg het eerste seizoen van Homeland in als een bom. De serie rond de enigszins hysterische CIA-agente Carrie Matheson was spannend en verrassend. Want hier waren schrijvers aan het werk die er hun hand niet voor omdraaiden onmisbaar geachte hoofdpersonages te elimineren. Er zouden na het bewierookte eerste seizoen nog zeven reeksen volgen en die waren zonder uitzondering van hoog niveau.

Een Amerikaanse militair wordt na acht jaar gevangenschap in Irak door Al Qaida vrijgelaten. Natuurlijk is hij bij thuiskomst een grote held, maar er is één persoon die Nicholas Brody (Damian Lewis) voor geen cent vertrouwt: de bevlogen CIA-agente Carrie Matheson (Clare Danes). Zij vermoedt dat Brody is gerekruteerd door de terroristen en dat hij een grote aanval op Amerikaans grondgebied voorbereidt.

Homeland direct kijken / streamen

Homeland is te kijken/streamen op Disney+ logoDisney+. Homeland is een serie binnen het genre Actie. met in de hoofdrol o.a. Claire Danes, Mandy Patinkin en Rupert Friend. De serie duurt 59 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.3. Direct Homeland kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Serie rondom voormalig CIA-agente Carrie Mathison.

Genre

Actie

Lengte

±59m

Releasejaar

2011

Seizoenen

1 12 afleveringen 2012
2 12 afleveringen 2012
3 12 afleveringen 2013
4 12 afleveringen 2014
5 12 afleveringen 2015
6 12 afleveringen 2016
7 12 afleveringen 2018
8 12 afleveringen 2020

Regisseur

Lesli Linka Glatter

Cast

Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Morgan Saylor, Morena Baccarin, Jackson Pace, F. Murray Abraham, Damian Lewis, Maury Sterling, Navid Negahban, en meer...