Home > Kijktip

Years and years

Een briljant kijkje in de nabije toekomst

Article header image
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo
  • Canal+ logo

Deze zesdelige dystopische serie is behoorlijk verontrustend, zeker omdat de gebeurtenissen helemaal niet vergezocht zijn. Voor je het weet zijn we in onze eigen Years and Years beland met alle ellende van dien. Dat klinkt als een tranendal, maar dat is deze serie gelukkig niet. Er valt genoeg te lachen, niet in het minst om Emma Thompson die duidelijk lol heeft in de rol van extreem rechtse politica. De term briljant is hier zeker op z'n plek.

Drie generaties van de doodgewone familie Lyons uit Manchester krijgen in de periode 2019 tot 2034 te maken met nogal wat veranderingen. Trump is aan zijn tweede termijn bezig als president van de VS, China is de nieuwe wereldmacht en kan ieder moment een kernwapen in onze richting sturen en in Groot-Brittannië maakt de populistische politica Vivienne Rook haar opmars. En dan zijn er er ook nog wat technische uitvindingen die meer alarmerend zijn dan leuk en handig. Onderwijl proberen de Lyons hun leven te leiden.

Years and years direct kijken / streamen

Years and years is te kijken/streamen op (o.a.) NPO Start logoNPO Start, NLZIET logoNLZIET en Canal+ logoCanal+. Years and years is een serie binnen de genres Drama, Politiek en Rampen. met in de hoofdrol o.a. T'Nia Miller, Sharon Duncan-Brewster en Ruth Madeley. De serie duurt 59 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.3. Direct Years and years kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Het leven van een doorsnee gezin in Manchester verandert op een nacht in één klap en deze kentering dreunt door in de komende vijftien jaar. In deze tijd verandert Engeland langzaamaan in een dictatuur en wordt het land geschokt door politieke, economische en technologische veranderingen. De familie ervaart alles waar ze voor hoopten en bang voor zijn in deze alternatieve toekomst.

Genre

Drama - Politiek - Rampen

Lengte

±59m

Releasejaar

2019

Seizoenen

1 6 afleveringen 2019

Regisseur

Simon Cellan Jones

Cast

T'Nia Miller, Sharon Duncan-Brewster, Ruth Madeley, Russell Tovey, Rory Kinnear, Maxim Baldry, Lydia West, Lee Comley, Jessica Hynes, Jade Alleyne, en meer...