Home > Kijktip

The Martian

Na Alien en Blade Runner maakte Ridley Scott opnieuw een meesterlijke sf-film

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Disney+ logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • MeJane logo

Andy Weir schreef een spannend sf-boek, doordrenkt met wetenschap en humor. The Martian werd een bestseller en regisseur Ridley Scott heeft de toon van het boek perfect overgebracht naar de film, die eveneens een gigantisch kassucces werd. Scott kon vertrouwen op een grote cast vol bekende gezichten, maar het is Matt Damon die de film draagt met zijn fantastische hoofdrol.

Astronaut Mark Watney is onderdeel van een Mars-expeditie die plotseling haar biezen moet pakken als er een zandstorm nadert. Watney blijft echter achter op het Marsoppervlak. Terwijl iedereen denkt dat hij dood is, moet hij zich in leven zien te houden met de spullen die de expeditie heeft achtergelaten, een brein vol wetenschap en veel duct tape.

The Martian direct kijken / streamen

The Martian is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Disney+ logoDisney+. The Martian is een film binnen de genres Sciencefiction, Avontuur en Drama. met in de hoofdrol o.a. Donald Glover, Chiwetel Ejiofor en Aksel Hennie. De film duurt 2 uur 24 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.0. Direct The Martian kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Wanneer de astronauten van een Marsexpeditie tijdens een zandstorm halsoverkop terugkeren naar de aarde laten ze de dood gewaande botanicus Mark Watney op de rode planeet achter. Maar hij leeft nog en zit nu dus in zijn eentje vast op Mars. Nadat hij contact met de aarde heeft opgenomen moet Watney leren om met niets de komende vier jaar tot de volgende Marsmissie te overleven.

Genre

Sciencefiction - Avontuur - Drama

Lengte

2u 24m

Releasejaar

2015

Regisseur

Ridley Scott

Cast

Donald Glover, Chiwetel Ejiofor, Aksel Hennie, Sebastian Stan, Kate Mara, Sean Bean, Michael Peña, Jeff Daniels, Kristen Wiig, Jessica Chastain, en meer...