Home > Kijktip

Dark Waters

Na deze paranoïde thriller met Mark Ruffalo gebruik je nooit meer een antiaanbakpan

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • KPN logo
  • MeJane logo

Met deze juridische thriller, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, grijpt regisseur Tod Haynes terug op zijn vroege werk Safe (1995). Mark Ruffalo laat weer eens zien hoe goed hij kan zijn in een serieuze rol en sleept de kijker mee in zijn groeiende gevoel van paranoia, dat helemaal terecht blijkt te zijn. Tegelijkertijd is het een film over de kleine man die het opneemt tegen het machtige systeem, en dat zorgt altijd voor lekker kijkvoer.

Na een melding van een veehouder uit Parkersburg in West Virginia komt advocaat Rob Bilott eind jaren 90 op het spoor van een gifschandaal. Dumpingen van PFAS-chemicaliën door het machtige chemiebedrijf DuPont blijken de oorzaak van zieke boerderijdieren, maar de omvang van de zaak is veel groter dan Bilott kon vrezen. Namens de inwoners van Parkersburg begint hij een slepend proces tegen de chemiereus.

Dark Waters direct kijken / streamen

Dark Waters is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Dark Waters is een film binnen de genres Drama, Biografie en Historisch. met in de hoofdrol o.a. Jim Kirsch, Michelle Peter en Wynn Reichert. De film duurt 2 uur 06 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.6. Direct Dark Waters kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Robert Bilott, advocaat, ontdekt een verband tussen een aantal mysterieuze sterfgevallen en chemiebedrijf DuPont, een van de grootste bedrijven ter wereld.

Genre

Drama - Biografie - Historisch

Lengte

2u 06m

Releasejaar

2019

Regisseur

Todd Haynes

Cast

Jim Kirsch, Michelle Peter, Wynn Reichert, Denise Dal Vera, John Newberg, Teri Clark, Bret Aaron Knower, William Cross, Daniel R. Hill, Harrison Sheckler, en meer...