Home > Kijktip

Parasite

Deze zinderende satire over de kloof tussen arm en rijk is een klasse op zich

Article header image
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Cinetree logo
  • Cinemember logo
  • MeJane logo

Parasite was de eerste niet-Engelstalige productie die de Oscar voor beste film kreeg (naast drie andere Oscars en de Gouden Palm). Regisseur Bong Joon-ho vertelt een origineel verhaal met absurde humor en uiterst verrassende wendingen, maar ook vol sociaal commentaar. Zo zette hij de Zuid-Koreaanse film stevig op de kaart.

Ki-woo, de zoon van de arme familie Kim, infiltreert als bijlesleraar Engels in het steenrijke gezin Park. Daar weet hij op slinkse wijze ook zijn zus en ouders binnen te loodsen. Maar net als de Kims denken dat ze hun zaakjes goed voor elkaar hebben, doen ze een schokkende ontdekking.

Parasite direct kijken / streamen

Parasite is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Pathé Thuis logoPathé Thuis en Apple TV logoApple TV. Parasite is een film binnen de genres Drama, Thriller, Komedie en Arthouse. met in de hoofdrol o.a. Seong-Bong Ahn, Myeong-hoon Park en Keun-rok Park. De film duurt 2 uur 12 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.5. Direct Parasite kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Genre

Drama - Thriller - Komedie - Arthouse

Lengte

2u 12m

Releasejaar

2019

Regisseur

Joon-ho Bong

Cast

Seong-Bong Ahn, Myeong-hoon Park, Keun-rok Park, JaeWook Park, Hyo-shin Pak, Joo-hyung Lee, Jeong-eun Lee, Ji-so Jung, Ik-han Jung, Hyun-jun Jung, en meer...