Home > Kijktip

Green Book

Mooi drama over verbroedering in het zuiden van de VS tijdens de sixties

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Cinetree logo

Ooit scoorde Peter Farrelly samen met zijn broer Bobby hits met grove (maar leuke) komedies als There's Something About Mary, maar in Green Book gaat hij subtieler te werk. Dit sympathieke drama is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en ging aan de haal met de Oscar voor beste film. Dat vonden veel critici teveel eer, maar de film is beslist een aangename zit dankzij de hoofdrollen van Viggo Mortensen en Mahershala Ali.

Begin jaren zestig wordt uitsmijter Tony Lip (Mortensen) de chauffeur van de zwarte pianist Don Shirley (Ali). Hij rijdt hem rond tijdens een tournee door de zuidelijke Verenigde Staten, waar de rassenscheiding nog volop van kracht is. Tony's eigen vooroordelen verdwijnen naarmate de mannen elkaar beter leren kennen. Het groene boekje uit de titel - dat echt bestond - is een reisgids met motels en restaurants waar zwarte klanten welkom en veilig waren.

Green Book direct kijken / streamen

Green Book is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Green Book is een film binnen de genres Drama en Komedie. met in de hoofdrol o.a. Sharon Landry, Iqbal Theba en Randal Gonzalez. De film duurt 2 uur 10 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.2. Direct Green Book kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Green Book speelt zich af in 1962 in Amerika en vertelt het waargebeurde verhaal van Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter in de arbeidersklasse die een baan aanneemt als chauffeur voor Dr. Don Shirley, een hoog opgeleide Afro-Amerikaanse klassieke pianist. Het duo begint aan een twee maanden durende tour langs concertlocaties in de zuidelijke, racistische staten. Onderweg ontstaat er een unieke vriendschap tussen Tony en Dr. Shirley.

Genre

Drama - Komedie

Lengte

2u 10m

Releasejaar

2018

Regisseur

Peter Farrelly

Cast

Sharon Landry, Iqbal Theba, Randal Gonzalez, Johnny Williams, Derrick Spears, Kenneth Israel, Suehyla El-Attar, Jenna Laurenzo, Don DiPetta, Frank Vallelonga, en meer...