Home > Kijktip

Chucky

De tv-serie naar de Child's Play-films is maffer dan maf

Article header image
  • Netflix logo
  • Videoland logo
  • SkyShowtime logo

In 1988 schreef Don Mancini het scenario van Child's Play, een horrorfilm met een knipoog over de bezeten pop Chucky, die aan het moorden slaat. Mancini bleef betrokken bij een hele reeks vervolgen, die gekker en gekker werden. In zijn tv-serie Chucky - die al drie seizoenen telt - is de waanzin compleet. Fans die tijdens de eerste afleveringen even doorbijten worden beloond met een stroom van volstrekt maffe horror, waarbij alle namen uit de films weer meedoen: Brad en Fiona Dourif, Jennifer en Meg Tilly, ja zelfs Alex Vincent die het jongetje Andy speelde in de allereerste film.

In het plaatsje Hackensack, New Jersey koopt de veertienjarige Jake Wheeler een Good Guy-pop, net zo'n pop als Chucky uit de Child's Play-films. Natuurlijk blijkt het om precies de pop te gaan die wordt bezeten door de geest van seriemoordenaar Charles Lee Ray. Het duurt niet lang voordat Chucky zijn kwaadaardige invloed over Jake uitoefent en aan het moorden slaat.

Chucky direct kijken / streamen

Chucky is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Videoland logoVideoland en SkyShowtime logoSkyShowtime. Chucky is een serie binnen de genres Horror, Thriller, Komedie en Drama. met in de hoofdrol o.a. Zackary Arthur, Carina Battrick en Brad Dourif. De serie duurt 46 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.3. Direct Chucky kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Nadat een vintage pop opduikt bij een rommelmarkt in een buitenwijk, wordt een idyllische Amerikaanse stad in chaos gestort als een reeks gruwelijke moorden de hypocrisie en geheimen van de stad blootleggen. Ondertussen dreigt de komst van vijanden en bondgenoten uit Chucky's verleden de waarheid achter de moorden aan het licht te brengen, evenals de onnoemelijke oorsprong van de pop.

Genre

Horror - Thriller - Komedie - Drama

Lengte

±46m

Releasejaar

2021

Seizoenen

1 8 afleveringen 2021
2 8 afleveringen 2022

Regisseur

Don Mancini, Jeff Renfroe

Cast

Zackary Arthur, Carina Battrick, Brad Dourif, Björgvin Arnarson, Barbara Alyn Woods, Alyvia Alyn Lind, Travis Milne, Teo Briones, Rachelle Casseus, Precious Chong, en meer...