Home > Kijktip

Wise Guy: David Chase and the Sopranos

Deze schitterende docu is een absolute must voor de fans van The Sopranos

Article header image
  • HBO Max logo

David Chase is de bedenker, showrunner, schrijver, producer en regisseur van The Sopranos, een van de invloedrijkste tv-series aller tijden. Als Oscarwinnaar Alex Gibney hem vraagt mee te werken aan een documentaire over zijn successerie, heeft Chase nog geen idee dat hij hierin zelf de hoofdrol speelt. Het drie uur durende resultaat verveelt geen moment dankzij het voortreffelijke gebruik van scènes uit de serie, castingbeelden, ruwe shoots en achtergronden uit de mond van meesterverteller Chase.

Na een vrij anoniem bestaan in de tv-wereld krijgt David Chase in 1997 de kans om een serie te maken voor de Amerikaanse abonneezender HBO. Het verhaal is niet de gebruikelijke kost, maar gaat over een maffiabaas die in therapie gaat. Na een minutieus castingproces en opnames voor een pilot krijgt Chase groen licht voor een heel seizoen. Het wordt een ongekende hit. Hoe geeft je zo'n succes een vervolg?

Wise Guy: David Chase and the Sopranos direct kijken / streamen

Wise Guy: David Chase and the Sopranos is te kijken/streamen op HBO Max logoHBO Max. Wise Guy: David Chase and the Sopranos is een serie binnen de genres Portret en Films. met in de hoofdrol o.a. David Chase. De serie duurt 1 uur 14 minuten . Direct Wise Guy: David Chase and the Sopranos kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Een tweedelige documentaire die diep ingaat op het leven, de carrière en het creatieve proces van de beroemde regisseur David Chase in zijn baanbrekende werk voor de serie The Sopranos.

Genre

Portret - Films

Lengte

1u 14m

Releasejaar

2024

Seizoenen

1 2 afleveringen 2024

Regisseur

Alex Gibney

Cast

David Chase