Home > Kijktip

Rutte

De documentaire over Mark Rutte is zeer de moeite waard

Article header image
  • Videoland logo

Mark Rutte was 14 jaar premier van Nederland. Een hele generatie heeft nooit een andere minister-president gekend en toch kent niemand Mark Rutte echt, zelfs zijn beste vrienden niet, zo blijkt uit deze zeer onderhoudende documentaire van politiek journalist Leonard Ornstein. Ook als je een vreselijke hekel hebt aan de politiek van Rutte, kun je na het zien van dit tweeluik vol geinige anekdotes niet ontkennen dat de man een bijzonder geval is.

Rutte werd de laatste drie maanden van zijn premierschap gevolgd door de camera terwijl hij met wereldleiders belt en op bezoek gaat bij buitenlandse collega's. Ornstein ondervraagt ook politieke tegen- en medestanders en goede vrienden als Jort Kelder. De documentaire opent met een meesterlijke scène waarin Rutte gekleed in korte broek, met lullig rugzakje op naar het sloepje van Kelder loopt voor een tochtje over de Amsterdamse grachten.

Rutte direct kijken / streamen

Rutte is te kijken/streamen op Videoland logoVideoland. Rutte is een serie binnen de genres Portret en Politiek. met in de hoofdrol o.a. Rita Verdonk en Mark Rutte. De serie duurt 43 minuten . Direct Rutte kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Mark Rutte wordt gevolgd in zijn laatste maanden als premier. Hij blikt terug op ruim 13 jaar leiderschap en geeft een zeldzame blik achter de schermen. Ook zijn er gesprekken met (oud-)politici en vrienden.

Genre

Portret - Politiek

Lengte

43m

Releasejaar

2024

Seizoenen

1 2 afleveringen 2024

Regisseur

Mattias Schut, Leonard Ornstein

Cast

Rita Verdonk, Mark Rutte