Home > Kijktip

Nemesis

Nederlandse misdaadserie met internationale ambitie

Article header image
  • Disney+ logo

Met pakkende droneshots van Den Haag en de Amsterdamse Zuidas, een actueel internationaal thema en Engelse episodetitels mikt de Nederlandse serie Nemesis (naar het boek van Simon de Waal) duidelijk op het buitenland. Misschien is het niet genoeg voor een internationale hit, maar naar Nederlandse maatstaven mag Nemesis er wezen. Hier en daar wordt er sterk geacteerd en cliffhangers nodigen uit om verder te kijken. Het scenario laat echter steken vallen met zwakke dialogen en sommige personages zijn vrij irritant.

Officier van justitie Sylvia van Maele (goede rol van Lies Visschedijk) en FIOD-rechercheur Lars van Deurnen (Romana Vrede) jagen op witwassers en witteboordencriminelen. Als ze tijdens een inval bij een online gokbedrijf worden teruggefloten, krijgt Sylvia argwaan. Er blijkt een innige belangenverstrengeling te bestaan tussen het bedrijfsleven, de criminaliteit en het justitiële apparaat. Die dekselse elite! Als kort daarna de eerste dode valt raakt Sylvia ook persoonlijk betrokken bij het onderzoek.

Nemesis direct kijken / streamen

Nemesis is te kijken/streamen op Disney+ logoDisney+. Nemesis is een serie binnen de genres Misdaad en Drama. met in de hoofdrol o.a. Willem Bosch, Soumaya Ahouaoui en Romana Vrede. De serie duurt 51 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.7. Direct Nemesis kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Sylvia van Maele, officier van justitie in Den Haag, bundelt haar krachten met Lars van de FIOD in de strijd tegen financiële misdaad: een schaduwwereld vol brievenbusfirma's, doodlopende paper trails en internationale belastingregels die gebogen en gebroken worden. Wanneer de grens tussen haar persoonlijke en professionele leven vervaagt, moet Sylvia op haar intuïtie vertrouwen om te overleven.

Genre

Misdaad - Drama

Lengte

±51m

Releasejaar

2024

Seizoenen

1 8 afleveringen 2024

Cast

Willem Bosch, Soumaya Ahouaoui, Romana Vrede, Peter Blok, Mustafa Duygulu, Mara van Vlijmen, Lies Visschedijk, Jade Olieberg, Florian Regtien, Emma Buysse, en meer...