Home > Artikel

Trailer van de Netflix-film La Sociedad de la Nieve over de bekende Andesvliegramp

Article header image

Het verhaal van de vliegtuigramp in de Andes werd al vaker gefilmd maar in La Sociedad de la Nieve wordt het nog eens dunnetjes overgedaan. En goed ook. De film staat in januari op Netflix.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Op 13 oktober 1972 stortte een militair toestel uit Uruguay neer in de bergen van de Andes. Aan boord waren 5 bemanningsleden en 40 leden van een rugbyclub die onderweg waren naar een wedstrijd in Montevideo. 

Mensenvlees

26 mensen overleefden de crash in eerste instantie en moesten zien te overleven in de vrieskou. Hun etensvoorraad bestond uit een paar chocoladerepen en toen die op waren, besloten ze ten einde raad vlees te eten van de dode lichamen. En dat leverde na afloop nogal wat ophef op. 

Oscar

La Sociedad de la Nieve is gebaseerd op het boek van journalist Pablo Vierci uit 2009 en het zit er dik in dat het een prima film wordt. Hij werd enthousiast ontvangen op het Filmfestival van Venetië en is in 2024 de Spaanse inzending voor de Oscars. 

La Sociedad de la Nieve staat op 4 januari op Netflix.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.