Home > Artikel

Deze week nieuw op Netflix, NPO Plus, Prime Video, Apple TV+ en SkyShowtime (15 t/m 21 oktober 2023)

Article header image

Niet veel te doen deze week? De streamingdiensten staan deze week gelukkig weer barstensvol nieuwe films en series. De hoogtepunten zijn de nieuwe Super Mario Bros.-film, Terrifier 2 en The Other Zoey.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Dinsdag 17 oktober 

Rick and Morty seizoen 7 op HBO MAX

De een van de populairste animatieseries voor volwassenen ondergaat in het zevende seizoen een grote verandering omdat bedenker/stem Justin Roiland ontslagen is wegens beschuldigingen van aanranding. Rick en Morty moeten het dus met nieuwe stemmen doen en dat zal even wennen worden.

Woensdag 18 oktober

The Devil on Trial op Netflix

Op 16 februari 1981 stak de 19-jarige Arne Cheyenne Johnson zijn 40-jarige werkgever Alan Bono dood met een zakmes. En daarna beweerde hij dat niet hij maar de duivel de moord had gepleegd. Voordat Johnson de moord pleegde was hij een volstrekt normale tiener die helemaal niets op zijn kerfstok had. Maar een paar maanden voor zijn gewelddadige uitbarsting gebeurden er vreemde dingen. Wat precies, dat zie je in de documentaire. 

Woensdag 18 oktober 

I Woke Up a Vampire op Netflix

Carmie Henley wordt in deze serie op haar dertiende verjaardag wakker en ontdekt dat ze plotseling over bovennatuurlijke krachten beschikt. Met de hulp van haar beste vriend Kev ontdekt ze dat ze een Vampling is: half mens, half vampier. 

Donderdag 19 oktober

Terrifier 2 op Prime Video

Slasherfilm over Art de Clown die na het eerste deel lijkt herrezen uit de dood en helemaal klaar is om een nieuw bloedbad aan te richten. De eerste Terrifier was een culthit en ook deze werd in de VS een enorm succes, ook al gaan er verhalen dat verschillende bioscoopbezoekers moesten overgeven van alle gorigheid. 

Donderdag 19 oktober

Kaala Paani op Netflix

Wanneer een mysterieuze ziekte de Andaman en Nicobar eilanden overspoelt, botst in deze Indiase serie een wanhopig gevecht om te overleven met een race om een geneesmiddel te vinden.

Vrijdag 20 oktober 

Crypto Boy op Netflix

Nederlandse film over Amir die probeert het familierestaurant van zijn vader Omar in Amsterdam-Oost te redden. Om snel geld te verdienen gaat Amir werken voor een jonge en succesvolle crypto ondernemer, Roy, die hem meesleurt in zijn wereld met alle gevolgen van dien.

Vrijdag 20 oktober

Neon op Netflix

Drie vrienden met grote dromen verhuizen naar Miami om het te maken in de muziek-industrie en de wereld van de reggaeton op hun kop te zetten.

Vrijdag 20 oktober 

Bodies op Netflix

Wanneer een lichaam wordt gevonden in Londen, denkt rechercheur Shahara Hasan dat het om een 'gewone' moordzaak gaat. Maar zij weet niet dat precies hetzelfde slachtoffer op dezelfde plek verschijnt op nog drie andere data: in 1890, tijdens de Tweede Wereldoorlog en dertig jaar in de toekomst. Het blijkt om een sinister complot te gaan dat het voortbestaan van het Verenigd Koninkrijk bedreigt.

Zaterdag 21 oktober

The Other Zoey op Prime Video

Amerikaanse romcom over de slimme studente Zoey wier leven op z'n kop komt te staan wanneer de knappe footballer Zach, die lijdt aan geheugenverlies, gelooft dat zij zijn vriendin is. Voordat Zoey de waarheid kan vertellen, ontmoet ze Miles, de neef van Zach met wie ze veel meer gemeen heeft. Ze realiseert zich dat ze voor beide mannen gevoelens heeft en dat ze een keuze moet maken. 

Zaterdag 21 oktober

The Pigeon Tunnel op Apple TV+

Documentairemaker Errol Morris interviewt David Cornwell, beter bekend als de voormalig spion en schrijver John le Carre. De docu behandelt het machtig interessante leven van Le Carre vanaf de Koude Oorlog tot 2020 toen hij overleed. 

Zaterdag 21 oktober

Creature / Yaratilan op Netflix

Ziya (Taner Ölmez) is een avontuurlijke student medicijnen in het Ottomaanse Rijk die dolgraag een medicijn wil vinden voor ingewikkelde ziekten. De enige die dat begrijpt is dokter İhsan (Erkan Kolçak Köstendil). De twee gaan samen aan de slag maar zullen een hoge prijs betalen voor het experiment dat ze aangaan in deze Turkse Frankenstein-verfilming. 

Zaterdag 21 oktober 

Old Dads op Netflix

Comedian Bill Burr speelt in deze film Jack, een man met een woedebeheersingsprobleem die pas op zijn 46ste vader werd en zich totaal niet thuis voelt tussen de veel jongere vaders op school. En dan heeft de directrice ook nog eens de pik op hem. Hij en zijn beste vrienden verkopen hun bedrijf aan een jonge gast die het bedrijf binnen de kortste keren verandert in een 'genderneutraal, co2-vrij, lifestylemerk', waardoor de mannen zich ineens dinosaurussen voelen.

Zaterdag 21 oktober 

Élite seizoen 7 op Netflix

Het zesde seizoen van Élite eindige met een behoorlijke cliffhanger omdat er studenten werden neergemaaid vanuit een langsrijdende SUV. Wie hebben het overleefd en wie zien e niet meer terug? 

Zaterdag 21 oktober 

Surviving Paradise op Netflix

De realityshow Surviving Paradise begint wanneer twaalf kandidaten een prachtige villa betreden om 'de zomer van hun leven' te beleven met een overvloed aan alcohol, eten en luxe speeltjes. Wat ze niet weten is dat maar de helft van hen in de villa mag blijven. De andere helft is veroordeeld tot een primitief leven in een bos, vlak onder de villa. 

Zaterdag 21 oktober 

Disco Inferno op Netflix

Een duistere geest heeft het in deze korte film gemunt op de ongeboren baby van een jong stel dat op het punt staat zich uit te leven op de dansvloer van de hipste disco in Los Angeles.

Zaterdag 21 oktober 

Big Mouth seizoen 7 op Netflix

Animatieserie voor volwassenen over scholieren Nick en Andrew die worden vergezeld door de hormonenmonsters Maurice, Connie en Mona. 

Zaterdag 21 oktober 

Doona! op Netflix

Zuid-Koreaanse film over Won-jun die naar de universiteit gaat en daar tot zijn verbazing een kamer deelt met voormalig K-pop idool Doon-na die een nieuw leven probeert te beginnen.  

Zaterdag 21 oktober 

The Super Mario Bros. Movie op SkyShowtime

Mario (Chris Pratt) en Luigi (Charlie Day) zijn in deze nieuwe animatiefilm twee ploeterende loodgieters uit Brooklyn die op onverklaarbare wijze worden getransporteerd naar het Mushroom Kingdom. Bangerik Luigi wordt bijna meteen gevangengenomen door de hulpjes van Bowser (Jack Black). Mario en prinses Peach (Anya Taylor-Joy) moeten hem zien te redden. Bowser heeft intussen grootse plannen. Hij wil met Peach trouwen en sowieso heersen over het Mushroom koninkrijk. Maar Bowser ontdekt al snel dat Peach geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. 

Zondag 22 oktober

Unforgotten seizoen 5 op NPO Plus

In het vierde seizoen kreeg DI Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar) een schok te verwerken toen zijn collega Cassie Stuart (Nicola Walker) overleed na een ongeluk. In het vijfde seizoen heeft hij een nieuwe partner: DCI Jessie James (Sinéad Keenan). De twee krijgen te maken met menselijke resten die worden gevonden tijdens de verbouwing van een oud huis. 

Zondag 22 oktober 

The Forest of the Missing op NPO Plus

Franse misdaadserie waarin een massagraf met twaalf lijken wordt gevonden in een bos. De slachtoffers zijn mannen die tijdens een periode van dertig jaar om het leven zijn gebracht. Rechter Camille Hartmann probeert uit te zoeken wat er precies is gebeurd en krijgt daarbij hulp van twee agenten: de ouwe rot Franz Agerland en de onervaren Erik Maes.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.