Home > Artikel

Hoe waarheidsgetrouw is de Netflix-film Woman of the Hour?

Article header image

In de film Woman of the Hour doet beginnend actrice Cheryl mee aan een datingshow op televisie waarin seriemoordenaar Rodney Alcala een van de kandidaten is. Dat klinkt als een vergezocht plot, maar dat is het niet.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Cheryl Bradshaw was in 1978 kandidaat van de populaire show The Dating Game. Daarin werd ze gekoppeld aan Rodney Alcala van wie later bekend werd dat hij minstens acht vrouwen had vermoord.  

Anna Kendrick

In de film gaat Cheryl (Anna Kendrick) na de opnamen nog wat drinken met Alcala maar dat is in het echt niet gebeurd omdat Cheryl hem meteen al een engerd vond. Ze weigerde daarom ook de prijs die was verbonden aan de show, een weekendje weg.  

Tijdens de opnamen

Ook fictie is dat iemand in het publiek Alcala tijdens de opnamen herkent en tevergeefs probeert de producers en de politie te waarschuwen.

Lage straf

Wat wel klopt is dat in de loop der jaren verscheidene vrouwen de politie hadden gealarmeerd over de seriemoordenaar. Op de een of andere manier kreeg Alcala telkens een heel lage straf of werd zijn borg betaald door zijn moeder waarna hij weer opnieuw vrouwen te grazen kon nemen. 

Wegloper

Het verhaal in de film van de 15-jarige Monique die was weggelopen van huis en toen helaas Alcala tegen het lijf liep, is wel waar. Zij wist inderdaad te ontsnappen toen hij ging plassen bij een tankstation. 

Rodney Alcala overleed in 2021 op 77-jarige leeftijd. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.