Home > Artikel

De leukste nieuwe films en series op Netflix in november 2024

Article header image

De langverwachte serie Senna over de legendarische Braziliaanze Formule I-coureur Ayrton Senna gaat deze maand eindelijk in première. Maar Netflix heeft in november nog veel meer moois op het programma staan.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Dinsdag 5 november 

Back to Black

In Back to Black gaat het niet zozeer om de fantastische muziek van Amy Winehouse die in 2011 op 27-jarige leeftijd stierf aan een alcoholvergiftiging, alles draait om haar aan-uit relatie met Blake Fielder-Civil. Blake is de man die haar aan de harddrugs hielp en van wie ze maar niet los kon komen, ondanks zijn slechte invloed. In Back to Black wordt Blake door acteur Jack O'Connell gespeeld als een sympathieke kwajongen. Marisa Abela brengt  het er geweldig vanaf in de hoofdrol

Woensdag 6 november 

Pedro Páramo

De verfilming van een van de belangrijkste werken uit de Mexicaanse literatuur.  Het boek dateert uit 1955 en gaat over Juan Preciado, een man die zijn moeder op haar sterfbed belooft zijn vader voor het eerst te zullen ontmoeten in het fictieve dorpje Comala. Wanneer hij daar arriveert blijkt Comala een spookstad waar hij geesten onmoet die hem vertellen over het leven in Comala en over zijn vader, Pedro Páramo. Manuel García-Rulfo uit de serie The Lincoln Lawyer speelt de hoofdrol.

Donderdag 7 november 

Outer Banks seizoen 4 deel 2

De laatste vijf afleveringen van dit seizoen. 

Vrijdag 8 november

Asalto al Banco Central

Spaanse misdaadserie waarin op 23 mei 1981 lopen 11 gemaskerde mannen de Centrale Bank van Barcelona binnen. Wat begint als een overval loopt uit op de gijzeling van 200 mensen. De overvallers dreigen al die mensen te vermoorden wanneer de regering kolonel Antonio Tejero en drie van zijn handlangers niet vrijlaat uit de gevangenis. De kolonel was drie maanden eerder veroordeeld voor een mislukte straatstreep.

Woensdag 13 november

Return of the King: The Fall and Rise of Elvis Presley

In 1968 was Elvis Presley afgeschreven als serieuze artiest omdat hij jarenlang alleen maar in zoete Hollywoodfilms had gespeeld. Dat jaar kreeg hij een kans op revanche tijdens zijn comebackspecial waar hij kon laten zien dat hij nog steeds de king of rock 'n' rol was. Deze documentaire laat zien hoe dat ging. Bruce Springsteen, Conan O'Brien, Billy Corgan en ex-vrouw Priscilla Presley laten hun licht over de gebeurtenis schijnen.

Zaterdag 16 november 

Paul vs. Tyson

Vanuit het AT&T stadion in Arlington in Texas boksen YouTuber Jake Paul (27) en oud-bokser Mike Tyson (58) om 2 uur 's nachts tegen elkaar. 

Vrijdag 22 november

Die Kaiserin seizoen 2

Het eerste seizoen van Die Kaiserin eindigde in onzekerheid. De keizerin was teleurgesteld in het hof en in haar echtgenoot, nadat ze zag hoeveel Oostenrijkers in armoede leven. Na een flinke ruzie met haar schoonmoeder stond Elisabeth op het punt terug te keren naar Beieren. Tot ze ontdekte zwanger te zijn. En dat terwijl een revolutie tegen de elite elk moment kon uitbarsten. In het tweede seizoen hangen er weer donkere wolken boven Schönbrunn wanneer Franz onverwacht een machtige vijand krijgt en hij en Elisabeth toch weer uit elkaar gedreven lijken te worden. 

Vrijdag 22 november

Joy

Dit drama is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en volgt drie wetenschappers die in de jaren zestig en zeventig ivf ontwikkelen. En dat is lang niet naar de zin van iedereen. Bill Nighy, James Norton en Thomasin McKenzie spelen de hoofdrollen. 

Vrijdag 22 november 

The Piano Lesson

Dramafilm over een familieruzie over een oude en waardevolle piano: Boy Willie Charles (John David Washington) wil het instrument verkopen, maar daar wil zijn zus Berniece (Danielle Deadwyler) niets van weten. Hun oom Doaker (Samuel L. Jackson) probeert de lieve vrede te bewaren.

Donderdag 28 november 

The Madness

Miniserie waarin onderzoeksjournalist Muncie Daniels (Colman Domingo) zijn onschuld moet zien te bewijzen nadat hij een moord ontdekt in de bossen van de Poconos. Het wordt een race tegen de klok. 

Vrijdag 29 november 

Senna

In zes delen wordt het leven van Ayrton Senna nagespeeld, te beginnen met zijn carrière in de Formule I, tot zijn ongeluk in het Italiaanse Imola tijdens de Grand Prix van San Marino. 

Vrijdag 29 november 

Snøsøsteren

Noorse film over Julian. Zijn zus is net voor kerst overleden en de hele familie is in rouw. Er zit dus geen kerstviering in dit jaar. Totdat Julian Hedwig ontmoet. Maar wie is zijn eigenlijk en wie is die oude man die de hele tijd bij haar huis rondhangt. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.