Home > Artikel

Elvis: het verhaal achter de '68 Comeback Special zie je binnenkort op Netflix

Article header image

Er zijn veel muzieksterren die na een dipje in hun carrière weer opkrabbelden, maar de glorieuze comeback van Elvis Presley spant de kroon. Een nieuwe Netflix-documentaire vertelt het verhaal achter de legendarische Comeback Special uit 1968.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Halverwege de jaren zestig ging het niet goed met Elvis Presley. De 'King of Rock-'n-Roll' was een tijd onder de wapenen geweest en speelde voornamelijk nog in vrij suffe films, die zijn imago geen goed deden. Om Elvis weer op de kaart te zetten als rock-'n-roll gigant bedachten producer Bob Finkel en regisseur Steve Binder een comeback special voor televisienetwerk NBC. Het werd een waanzinnig succes.

Return of the King

Met een gitaar, een stoer leren pak en tonnen charisma wist Elvis vriend en vijand ervan te overtuigen dat hij nog steeds relevant was. De fraai in beeld gebracht special werd zo legendarisch dat hij zelfs enkele malen in de bioscoop werd uitgebracht. Over de totstandkoming van de special maakte Netflix de documentaire Return of the King: The Fall and Rise of Elvis Presley, en die kun je vanaf 13 november zien.

Grote namen

In Return of the King: The Fall and Rise of Elvis Presley komen veel beroemdheden aan het woord. Onder anderen Bruce Springsteen, Billy Corgan (The Smashing Pumpkins), regisseur Baz Luhrmann (van de film Elvis) en Conan O'Brien delen hun herinneringen aan de special.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.