Home > Artikel

Oud en nieuw geld botsen in de satirische dramaserie Rivals

Article header image

David Tennant is weer eens te zien in een nieuwe serie. In Rivals speelt hij de gehaaide Tony Baddingham, die de kans grijpt om steenrijk te worden met zijn commerciële tv-station.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Het is 1986 en de nieuwbakken lord Tony Baddingham (David Tennant) is eigenaar van het tv-station Corinium. Nu commerciële tv van de grond komt in het Verenigd Koninkrijk heeft hij grote plannen voor zijn zender. In het landelijke maar steenrijke Rutshire botst hij met Rupert Campbell-Black (Alex Hassell), telg uit een oude aristocratische familie. Rupert heeft een diepe minachting voor een snelle jongen als Tony. Ook Aidan Turner (Poldark) heeft in Rivals een grote rol als tv-presentator Declan O'Hara.

Rivals

De achtdelige serie Rivals is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jill Cooper, een veelschrijver die in de jaren tachtig beroemd en berucht werd met haar boeken vol ontrouw, overspel en stomende seksscènes. Rivals is een van de boeken uit Coopers Rutshire Chronicles, een reeks die zich afspeelt in de wereld van rijkelui, paardrijden en uiterlijk vertoon. Privé gaat het er meestal minder fraai aan toe bij de hoofdpersonages.

Disney+

Alle afleveringen van Rivals staan nu op Disney+. Of  de serie een aanzet is voor de verfilmingen van meerdere boeken uit de reek, is nog niet bekend.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.