Home > Artikel

Oscarwinnaar The Boy and the Heron staat nu op Netflix

Article header image

The Boy and the Heron is een animatiefilm van de hand van de Japanse filmmaker Hayao Miyazaki, een van de oprichters van de befaamde filmstudio Ghibli. Miyazaki maakte vorig jaar op 82-jarige leeftijd The Boy and the Heron, een animatiefilm die werd beloond met een Oscar.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

The Boy and the Heron is een film boordevol fantasie die meteen bedolven werd onder de mooie recensies. 

Moeder

Nadat zijn moeder is overleden tijdens de Tweede Wereldoorlog, verhuist Mahito met zijn vader vanuit Tokio naar het platteland. Mahito is nog maar net aangekomen, of hij trekt de aandacht van een mysterieuze reiger die nog kan praten ook.

Verlaten toren

Die leidt hem naar een verlaten toren, waarvan hij later hoort dat het een plek is waar hij beter bij uit de buurt kan blijven. Mahito neemt de waarschuwing niet serieus, want hij heeft het gevoel dat zijn overleden moeder aan die toren is verbonden. Mahito komt in een magische wereld terecht waar hij veel bijzondere figuren ontmoet.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.