Home > Artikel

Deze week nieuwe op Netflix, HBO MAX, Prime Video, Apple TV+ en SkyShowtime, (7 t/m 13 oktober 2024)

Article header image

De serie Disclaimer met Cate Blanchett lijkt een hele goeie te worden. Als je meer zin hebt in sf dan kun je terecht bij Citadel: Diana. En de streamers hebben ook nog een mooie docu in de aanbieding.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Maandag 7 oktober 

Kung Fu Panda 4 op SkyShowtime

Po moet samenwerken met steppevos Zhen om de Vredesvallei te beschermen en uit de reptielenklauwen van de Kameleon te houden. Po ziet die samenwerking niet erg zitten omdat hij Zhen niet mag maar dat verandert gaandeweg.  

Maandag 7 oktober 

The Franchise op HBO MAX

We willen best geloven dat het maken van een dure superheldenfilm een totale hel is. De comedyserie The Franchise brengt dat haarfijn in beeld. Regisseur Daniel (Himesh Patel) wordt wanhopiger en wanhopiger terwijl alles om hem heen in duigen valt. Richard E. Grant, Daniel Brühl en Billy Magnussen doen ook mee.

Maandag 7 oktober 

The Menendez Brothers op Netflix

Na de serie volgt nu de documentaire. In de docu vertellen broers Lyle en Eric voor het eerst in dertig jaar zelf wat er die bewuste avond in 1989 gebeurde en waarom ze hun ouders vermoordden. Dat gebeurt via audio interviews vanuit de gevangenis. Daarnaast komen familieleden, juryleden, journalisten en officier van justitie Pamela Bozanich aan het woord.

Dinsdag 8 oktober 

Killer Cakes op Prime Video

Vier teams van getalenteerde bakkers strijden in een verlaten pakhuis om $20,000 en de felbegeerde Golden Knife-trofee. Hun taak is om zo eng mogelijke baksels te produceren. 

Dinsdag 8 oktober

Ali Wong: Single Lady op Netflix

One woman show van comédienne en actrice Ali Wong (Beef en Always be My Maybe) die in een nieuwe fase van haar leven is beland. Ze maakte een scheiding mee en is nu een alleenstaande moeder op zoek naar de liefde. 

Woensdag 9 oktober 

Inganno op Netflix

De zestigjarige Gabriella (Monica Guerritore) is in deze Italiaanse miniserie hoteleigenares aan de kust van Amalfi. Haar drie kinderen zijn inmiddels volwassen en haar leven is een tikje saai en voorspelbaar geworden. Totdat ze Elia (Giacomo Gianniotti) tegen het charmante lijf loopt. Ze wordt hoteldebotel op de man die net zo oud is als haar zoon. Gabriella is gelukkig maar haar kinderen vermoeden dat Elia snode plannen heeft met hun erfenis.  

Woensdag 9 oktober

Starting 5 op Netflix

Basketballers Jimmy Butler, Anthony Edwards, LeBron James, Domantas Sabonis en Jayson Tatum worden gevolgd tijdens het NBA-seizoen 2023-24.

Donderdag 10 oktober 

Citadel: Diana op Prime Video

In Citadel creëert Prime Video een wereld die naast de Amerikaanse hoofdserie ook verschillende lokale spin-offs krijgt. De eerste daarvan heet Citadel: Diana en speelt in Italië. In het Milaan van 2030 is de oorlog tussen Citadel en Manticore niet onopgemerkt voorbijgegaan. Citadel is vernietigd en agent Diana Cavalieri (Matilda De Angelis) zit vast achter vijandige linies. Om te ontsnappen uit Manticore moet ze vertrouwen op Edo Zani (Lorenzo Carvasio), de zoon van de Italiaanse poot van het syndicaat. Thekla Reuten speelt ook mee. 

Donderdag 10 oktober 

Caddo Lake op HBO MAX

Wanneer een achtjarig meisje op mysterieuze wijze verdwijnt, blijkt een reeks sterfgevallen en verdwijningen uit het verleden met elkaar te maken te hebben, waardoor het verleden van een  familie voor altijd verandert. Dylan O'Brien speelt de hoofdrol in deze film. 

Donderdag 10 oktober 

Outer Banks seizoen 4 op Netflix

In de laatste scènes van seizoen 3 kwam er een mysterieuze oudere man op de proppen met een voorstel. Hij was in bezit van een manuscript uit 1718 met informatie over de beruchte kapitein Edward Teach, beter bekend als 'Blackbeard' en hij zocht partners om het schip van de piraat te traceren. The Pogues zijn wel in voor een nieuwe zoektocht naar een schat. 

Vrijdag 11 oktober 

Funny Woman seizoen 2 op SkyShowtime

Funny Woman speelt zich af in de swingende jaren zestig en Barbara Parker (Gemma Arterton) wilde dolgraag iemand zijn. Ze vertrok naar Londen en scoorde een rol in een comedyserie. In seizoen 2 wordt Barbara (die zich Sophie noemt) alleen maar populairder.

Vrijdag 11 oktober 

Une Amie Dévouée op HBO MAX

Miniserie waarin Christelle, in de nacht van de aanslagen in Parijs in shock verkeert. De ochtend erna komt ze in contact met een groep slachtoffers, en wanneer het idee om een ​​steungroep voor overlevenden op te richten wordt geopperd, besluit Christelle dit idee tot leven te brengen. Maar het wordt duidelijk dat haar connectie met de tragedie niet is wat het lijkt.

Vrijdag 11 oktober 

Disclaimer op Apple TV+

Journalist Catherine Ravenscroft heeft in deze serie haar carrière gebouwd op het aan de kaak stellen van de misstappen van anderen. Als iemand een boek schrijft dat Catherines eigen geheimen onthult, is ze in alle staten. De serie met Cate Blanchett en Kevin Kline is geregisseerd en geschreven door Alfonso Cuarón (Roma).

Vrijdag 11 oktober

The Last of the Sea Women op Apple TV+

De documentaire The Last of the Sea Woman gaat over een groep Zuid-Koreaanse duikers, de haenyeo, die elke dag zonder zuurstof in de zee duiken om op dieptes van wel tien meter zeedieren te vangen. Er zijn nog maar 4000 vrouwen die dit werk doen en die zijn vrijwel allemaal zeventigplus. Ook klimaatverandering is een bedreiging voor de haenyeo.

Vrijdag 11 oktober 

Uprising op Netflix

historische oorlogsfilm uit Zuid-Korea die zich afspeelt in de Joseon-dynastie. Koning Seonjo bereidt zijn leger voor op een invasie van Japanse barbaren, maar zijn manschappen keren zich tegen zijn incompetente bewind. Het verhaal volgt generaal Jong-ryeo en zijn voormalige slaaf Cheong Yeong in deze woelige periode.

Vrijdag 11 oktober 

Lonely Planet op Netflix

Laura Dern speelt in deze romantische film een teruggetrokken schrijfster met een writer's block dat ze hoopt kwijt te raken op een prachtige plek in de middle of nowhere in Marokko. Daar ontmoet ze een jonge man (Liam Hemsworth). De twee worden vrienden en die vriendschap mondt uit in een levensveranderende liefde. Schrijver-regisseur Susannah Grant (Erin Brockovich) maakte de film.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.